«Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης» για την έξοδο από το Μνημόνιο

11:03 7/10/2014 - Πηγή: AEK365

Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης δημιουργεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας εξόδου από το μνημόνιο, όπως αναφέρει Το Βήμα την Τρίτη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών θέλει να έχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας, μια πρώτη ικανοποιητική βάση χρηματοδοτικών πόρων, που θα διευκολύνει την επιδιωκόμενη έξοδο από το μνημόνιο.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν επίσης

ότι αυτή τη στιγμή έχει συγκεντρωθεί ποσό ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ και εκτιμάται ότι μπορεί να ανέλθει στα 7 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Αν μάλιστα δεν ξοδευτούν τα χρήματα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μπορούσαν να προστεθούν άλλα 7 - 8 δισ. ευρώ στο Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης και έτσι το χρηματοδοτικό «μαξιλάρι» της χώρας θα προσεγγίσει τα 15 δισ. ευρώ.

Όπως εξηγούν ανώτατοι παράγοντες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, τίποτε δεν πρόκειται να γίνει μονομερώς, αλλά πάντα με την συγκατάθεση και τη βοήθεια των εταίρων και των δανειστών.

Το θέμα δεν έχει τεθεί ακόμη επισήμως στα ευρωπαϊκά όργανα, αλλά προφανώς έχουν γίνει σχετικές βολιδοσκοπήσεις. Όπως χαρακτηριστικά λέει ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος «πλησιάζουμε στο τέλος του προγράμματος και όλοι σκέπτονται την επόμενη μέρα» και αφήνει να εννοηθεί ακριβώς ότι διεξάγονται ανεπίσημες συζητήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα