Ταυτοποιήθηκαν θύματα της δικτατορίας Πινοσέτ

16:52 21/7/2012 - Πηγή: AEK365

Μετά από έντεκα χρόνια οι αρχές της Χιλής ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τέσσερα θύματα από την δικτατορία του Αουγκούστο Πινοσέτ. Οι σοροί είχαν βρεθεί πριν από έντεκα χρόνια σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο, αναγνωρίστηκαν πέραν πάσης αμφιβολίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή μια δικαστική πηγή.

«Μπορέσαμε να αναγνωρίσουμε τέσσερις αγνοούμενους. Ο δικαστής Μιγκέλ Βάσκες ενημέρωσε τις οικογένειες για τα αποτελέσματα των αναλύσεων», ανέφερε δικαστική πηγή.

Πρόκειται για τον Άνχελ Γκερέρο, μέλος του Κινήματος της Επαναστατικής Αριστεράς (Movimiento de Izquierda

Revolucionaria, MIR), καθώς και τρία στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Χιλής, τους Οράσιο Σεπέδα, Λινκογιάν Μπερίος και Φερνάνδο Ορτίς.

Ο Σεπέδα, 54 ετών, είχε εξαφανιστεί το 1976, όπως και ο Μπερίος, 48 ετών, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Ο Ορτίς, πατέρας επίσης τριών παιδιών, ήταν καθηγητής πανεπιστημίου και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚ Χιλής.

Ο Γκερέρο ήταν φοιτητής και ακτιβιστής του MIR, μιας αριστερής οργάνωσης που η δικτατορία θεωρούσε τρομοκρατική, και τον είδαν για τελευταία φορά σε ένα διαβόητο κέντρο κράτησης και βασανιστηρίων, τη Βίλα Γκριμάλντι.

Στην διάρκεια της δικτατορίας του Πινοσέτ δολοφονήθηκαν ή «εξαφανίστηκαν» 3.000 άνθρωποι ενώ 37.000 φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα