Τα παραλειπόμενα και ο απόηχος της μεγάλης γιορτής των Παλαιμάχων της ΑΕΚ

12:13 16/1/2014 - Πηγή: AEK365

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ
Από εκεί που βρίσκεται ο Γιώργος Αμερικάνος είναι σίγουρο, ότι είχε στραμμένα τα βλέμματά του το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 13 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στη Λεωφόρο Μιχαλακοπούλου. Εκεί που οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, σε μια ονειρεμένη βραδιά, αφιέρωσαν στη μνήμη του εμβληματικού ηγέτη-αρχηγού που άλλαξε το ρουν της μπασκετικής ΑΕΚ

την κοπή της πίτας τους.
Ήταν μια βραδιά, όπως θα την επιθυμούσε και ο Γιώργος Αμερικάνος.... Λιτή, αλλά γεμάτη λάμψη. Και ο «πανουράνιος» πια Γιώργος ήταν «εκεί»... Και όχι μόνο με τα μπαλόνια που κοσμούσαν τον χώρο και έγραφαν: «Γιώργο Αμερικάνο, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ». Ήταν εκεί με την παρουσία της απαστράπτουσας κόρης του Χριστίνα, που καθόταν στην πρώτη σειρά των καλεσμένων, δίπλα στον Κώστα Νεστορίδη. Τον «κιτρινόμαυρο» ποδοσφαιρο-υπερ ασο, που λάτρευε ο αείμνηστος Γιώργος Αμερικάνος!
Μάλιστα ο «επουράνιος», πια, Γιώργος, για τα κατορθώματά του ως υπερ-ασος του μπάσκετ, είχε μετονομαστεί από τον «Θουκυδίδη» της ΑΕΚ και «νονό» του Αμερικάνου στο προσωνύμιο «παγκόσμιος», τον Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη, ως «Νέστωρας του μπάσκετ»!
Και ήταν εκεί και με το γεμάτο μνήμες οκτάλεπτης διάρκειας βίντεο, που ετοίμασε για τον Γιώργο Αμερικάνο, ο Άρης Τσιμογιάννης. Και η λήξη του, έφερε τα πρώτα θερμά χειροκροτήματα, από τους παριστάμενους. Και κάποια δάκρυα συγκίνησης, για όλα όσα μας σφυχτόδεσαν ψυχικά με τον Αμερικάνο. Αλλά και από κάποιους στην... γαλαρία, να φωνάζουν την ιαχή «Γιώργο ψυχάρα, για πάντα ΑΕΚάρα»
Η συγκίνηση λοιπόν των περίπου 500 ανθρώπων που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ήταν διάχυτη. Και μετά την εισαγωγική ομιλία του προέδρου στον Σύνδεσμο παλαιμάχων Στέλιο Σεραφείδη, με το καλωσόρισμα αλλά και τα πολλά νοήματα που είχε-και για την οποία θα κάνουμε αναφορά πιο κάτω-η Χριστίνα Αμερικάνου κλήθηκε στο πάλκο, για να παραλάβει το κύπελλο που είχαν αθλοθετήσει στη μνήμη του πατέρα της οι παλαίμαχοι.
Και ήταν πολύ σημαντικό να βλέπει κάποιος, σχεδόν όλους τους βετεράνους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, που ήταν παρόντες στην εκδήλωση-μετά από την προτροπή του Τάκη Καραγκιοζόπουλου-να ανεβαίνουν στο πάλκο, για να πλαισιώσουν τα μέλη της διοίκησης και να τιμήσουν τον «πανουράνιο» Γιώργο Αμερικάνο.
Οι Κώστας Νεστορίδης, Ανδρέας Σταματιάδης, Μίμης Παπαϊωάννου, Θωμάς Μαύρος, Γιώργος Κεφαλίδης, Λάκης Νικολάου, Απόστολος Τόσκας, Γιάννης Μουσούρης, Αρης Τσαχουρίδης, Μπάμπης Ψυμόγιαννος, Κοσμάς Πεσιρίδης, ανέβηκαν μεταξύ άλλων στην εξέδρα για να πλαισιώσουν τους Σεραφείδη, Καραφέσκο, Σιμιγδαλα, Αντωνόπουλο, Καρακίδη, Σεβαστόπουλο, Κωνσταντινίδη, Καρούση, που ως μέλη της διοίκησης αγωνιούσαν για την εξέλιξη της βραδιάς.
Και αυτή που έζησαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 13 Ιανουαρίου, περίπου 500 άτομα που βρέθηκαν στην κοπή της πίτας των Βετεράνων της ΑΕΚ, ήταν μια Βραδιά ονείρου. Βραδιά που ταίριαζε απόλυτα στη μνήμη ενός υπερ-ασου, ο οποίος δόξασε την ΑΕΚ και έγινε η φτερούγα του «δικέφαλου αετού» για να την οδηγήσει στην κορυφή . Και σαφώς το εντυπωσιακό σε απήχηση και ουσία γεγονός, καλύφθηκε με την αμεσότητα που επιβάλει η ύπαρξη μια διαδικτυακής για την ΑΕΚ, ιστοσελίδας, όπως το φιλόξενο aek365.gr.
Όμως πάντα μένει κάτι για την «επόμενη ημέρα» με την οποία θα ασχοληθούμε. Θα επιχειρήσουμε να μεταφέρουμε από «άλλη οπτική» τον παλμό της ομολογουμένως εντυπωσιακής εκδήλωσης.
Τα μηνύματα δια στόματος Σεραφείδη
Ο πρόεδρος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης, ως οικοδεσπότης καλωσόρισε τους ‘εκλεκτούς προσκεκλημένους και αγαπητούς φίλους και Ενωσίτες'-όπως τους αποκάλεσε- και με το λόγο του, έδωσε το μήνυμα για το μέλλον:
«Στα όσα χρόνια κόβουμε την πίτα μας οι παλαίμαχοι, είναι η πρώτη φορά που όλοι μας έχουμε μια διάχυτη αισιοδοξία ότι η ομάδα μας βρίσκεται στην αρχή μιας ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗΣ πορείας, που θα φέρει την ΑΕΚ και πάλι στην ΚΟΡΥΦΗ της ποδοσφαιρικής Ελλάδος» τόνισε. Και έδειξε τον Δημήτρη Μελισανίδη, ως ‘ηθικό αυτουργό' αυτών των συναισθημάτων επισημαίνοντας: «Η σαρωτική πρωτοβουλία του Δημήτρη Μελισσανίδη, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ήδη όσους είχαν συνηθίσει με χυδαίο τρόπο και ανήθικα μέσα, να κυριαρχούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και δίνει ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ στους «Ενωσίτες» ν' αντέξουν μια σκληρή δοκιμασία δύο ετών, ώστε να δούμε την ΑΕΚ πρωταγωνίστρια εκεί που επιτάσσει η ιστορία της. Σε αυτή την κρίσιμη ώρα της αντεπίθεσης, θα ήταν αυτοκτονικό να είμαστε διχασμένοι. Να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, η να μένουμε αδρανείς σπίτι μας. Το αντίθετο. Τώρα χρειάζεται να είμαστε μια γροθιά δίπλα στην ομάδα και τους ανθρώπους που έχουν ηγηθεί της προσπάθειας να αποκαταστήσουμε την ΑΕΚ στο μεγαλείο της. Και φυσικά δίπλα στην προσπάθεια να καταφέρουμε τον άμεσο και επείγοντα στόχο. Να αρχίσει η ανέγερση του σπιτιού μας. Γιατι το γήπεδό μας, θα δείξει ξεκάθαρα το πρωταγωνιστικό μέλλον της ΑΕΚ
Και στη συνέχεια ο Στέλιος Σεραφείδης αναφέρθηκε στη δράση του Συνδέσμου, αλλά και στο μεγαλείο και των άλλων τμημάτων της ΑΕΚ. «Όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών μεταφέρει από άκρη σε άκρη της Ελλάδας μέσα από τους αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα που δίνει την αξία του μεγάλου αυτού συλλόγου. Είμαστε όλοι περήφανοι γι' αυτό και θα το συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Και επειδή η ΑΕΚ, δεν είναι απλά κλειστό αθλητικό σωματείο, αλλά μια ισχυρή διάσταση πολιτισμού, τιμούμε σημαντικές προσωπικότητες της τέχνης και της κοινωνίας. Και τους ευχαρισούμε που είναι κοντά μας. Ευχαρισούμε επίσης την διοίκηση και τους εργάτες των ερασιτεχνικών τμημάτων που έχουν πίσει ότι είναι άξιοι να ανεβάσουν το κύρος της ΑΕΚ σε πολλά αθλήματα, και να πρωταγωβιστήσουν. Ευχαρισούμε όλους εσάς που με την παρουσία σας μας δίνεται δύναμη και συμβάλουμε όσο μπορούμε στην ηθική και αγωνιστική αναγέννηση της ΑΕΚ στην οποία αφιερώσαμε το μυαλό και την ψυχή μας. Όμως δυστυχώς από το σημερινό μας προσκλητήριο απουσιάζουν ενωσίτες που αφοσιώθηκαν στην ιδέα της ΑΕΚ. . Όπως οι Φώτης μπαλόπουλος, Γιάννης Καραγιάννης, Δημήτρης Τζανέρας και φυσικά ο Γιώργος Αμερικάνος, στον οποίο είναι αφιερωμένη η εκδήλωσή μας. Μπορεί να έχουν αποβιώσει αλλά η μνήμη τους θα μας δίνει μεγαλύτερο κουράγιο και πείσμα για να δικαιώσουμε τους αγώνες τους»
Τα κυρίαρχα στοιχεία που αναδείχθηκαν
Και η ...πορεία της εκδήλωσης, για ακόμη μια φορά πιστοποίησε την επιθυμία για δημιουργία γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού σχεδόν όλοι οι τιμηθέντες-άλλα και όσοι ανέβηκαν στο πάλκο για να μιλήσουν, με προεξέχοντα τον ‘τίγρη'- έδωσαν υπόσχεση ότι το «σπίτι» της ΑΕΚ, θα δημιουργηθεί πολύ σύντομα στα πατρικά χώματά της.
Και τα κυρίαρχα στοιχεία που αναδείχτηκαν από την εκδήλωση ήταν δύο.
Το πρώτο, ότι η ΑΕΚ, παρά τα όποια προβλήματα, ήταν, είναι και παραμένει ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Κάτι που πιστοποιήθηκε από τις εντυπωσιακές παρουσίας των άσσων από πέντε γενιές ποδοσφαιριστών που είχαμε στην εκδήλωση. Αλλά και αθλητών από όλα τα τμήματα της ΑΕΚ! Όπως και διοικητικών στελεχών της «Ένωσης», με πρώτο και καλύτερο τον Δημήτρη Μελισανίδη, και τον πρόεδρο του συματείο Κωνσταντίνο Κωτσάτο. Αλλά και τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ Κώστα Γενεράκη. Όπως και άλλων «πρώην» όπως οι Δημήτρης Μουρίκης, Πέτρος Καϊμακάμης, που συνοδεύονταν από τον Γιάννη Πολυκανδριώτη- Γιάννης Σουρτζής, Νίκος Παρίσης, αλλά και νυν παραγόντων.
Το δεύτερο, ότι επιτέλους έχει δρομολογηθεί λύση για το πρόβλημα που «καίει» τα τελευταία δέκα χρόνια την ΑΕΚ και έχει να κάνει με τη δημιουργία του δικού της γηπέδου. Γιατί αυτό άφησε να εννοηθεί η στοιχομηθεία του Ντούσαν Μπάγεβιτς, όταν όλο κέφι ρωτούσε μεταξύ σοβαρού και αστείου τον Δημήτρη Μελισανίδη «Πρόεδρε να τους το πούμε»; Για να εισπράξει ένα τεράστιο χαμόγελο από τον «τίγρη». Και λίγο αργότερα ο «Ντούσκο» που είχε απίστευτα κέφια και έκλαψε από συγκίνηση όταν τίμησε τον Γιώργη Πεπέ, έλεγε: «Πρόεδρε, στο σπίτι μας πρέπει να μπούμε γρήγορα», για να πάρει την απάντηση από τον ‘τίγρη' ότι: «Αφού έχω εσένα, δεν φοβάμαι τίποτε»!
Στην εκδήλωση της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου τιμήθηκε αφ' ενός μεν η μνήμη του Γιώργου Αμερικάνου, με όλα όσα προαναφέραμε. Και αφ' ετέρου αναδείχθηκε το μεγαλείο της ΑΕΚ ως οικογένεια.
Κάτι που φανερώνει τόσο η παρουσία των βετεράνων ποδοσφαιριστών της με την παρουσία 55 άσων που έχουν φορέσει τη φανέλα της εδώ και έξι δεκαετίες! Αλλά και παραγόντων όπως προαναφέραμε.

Οι ρήσεις Παντελή Βούλγαρη και στο περιθώριο
των Αντώνη Αντωνίου, Π. Κιάμου, Γ. Μαργαρίτη

Αλλά και την παρουσία λαμπρών προσωπικοτήτων, όπως του Παντελή Βούλγαρη, που για να δώσει το στίγμα του πόσο ζούσε τα παιχνίδια της ΑΕΚ επεσήμανε μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι ‘έχει κάνει καλύτερες αποκρούσεις από τον Στέλιο Σεραφείδη και έχει βάλει καλύτερα γκολ' από του Κώστα Νεστορίδη. Η ακόμη του Αντώνη Αντωνίου, που «έκλεψε» την παράσταση και μεταξύ σοβαρού και αστείου, έλεγε ότι θα γράψει βιβλίο για τους 1000 λόγους που πρέπει κάποιος να είναι ΑΕΚ! Ο εκλεκτός ηθοποιός είχε δίπλα του τη σύντροφό του- σε ζωή και πάλκο- Νατάσα Ασίκη και τις κόρες τους. Και τίμησε την βραδιά όσο λίγοι, έφυγε από την αίθουσα, όταν πια τα μέλη της διοίκησης έβαζαν τις τελευταίες πινελιές στο διαδικαστικό μέρος, ρυθμίζοντας τα οικονομικά για την αίθουσα.
Η ακόμη των τραγουδιστών Νίκου Κιάμου, που από την ώρα που μπήκε στην αίθουσα ήταν όρθιος και συγκίνησε με την αναφορά στο Αιβαλί και την γιαγιά του, αλλά και του «λαϊκου» παιδιού Γιώργου Μαργαρίτη, που έκανε αναφορές σε αγώνες της ΑΕΚ, που έβλεπε με φίλους του από την «Θύρα 3» θαυμάζοντας τα «ζογκλερικά» του Παπαϊωάννου του Πομώνη, του Σταθόπουλου και πιο αργά των Μαύρου, Βάγκνερ και Μπάγεβιτς .
Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές, που είχαν συγκεντρωθεί στο τρίτο υπόγειο του Ξενοδοχείου της Οδού Μιχαλακοπούλου, είχαν την λάμψη που απόρρεε από την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μπορεί η εκδήλωση να έγινε στο τρίτο υπόγειο όμως ούτε η λάμψη, ούτε και το μηνύματα που είχε, μπόρεσαν να... θαφτούν κάτω από την γη. Στην εντυπωσιακά διακοσμημένη με τα «κιτρινόμαυρα» μπαλόνια αίθουσα, που για ακόμη μια χρονιά είχε επιμεληθεί και οργανώσει με οικονομική θυσία ο Κοσμάς Πεσιρίδης, ζήσαμε στιγμές «κιτρινόμαυρου» μεγαλείου με περισσή περιπλάνηση της θύμησης

Πρόεδρος και α΄ αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, δηλαδή οι Στέλιος Σερεφείδης και Γιώργος Καραφέσκος, δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους, για την επιτυχία της εκδήλωσης. Και εάν ο δεύτερος, που ήταν σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στο πάλκο και τίμησε τον δημοσιογράφο Χρήστο Τριανταφυλλόπουλο, ο πρώτος, ήταν ιδιαίτερα συγκινητικός με τα όσα είπε στον εισαγωγικό της εκδήλωσης λόγο. Έκανε αναφορά για επιτακτική επιστροφή της οικογένειας που λέγεται ΑΕΚ στη φυσική έδρα της Νέας Φιλαδέλφειας, επισημαίνοντας ότι η παρουσία του Δημήτρη Μελισανίδη στην ηγεσία της ΑΕΚ δίνει όραμα και είναι καιρός μα μη μείνουμε στα ευχολόγια, αλλά να ενεργοποιηθούμε όλοι για να επιστρέψουμε ως μια οικογένεια στις ρίζες μας.

Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ

Πολλοί από τα τιμώμενα πρόσωπα, συγκίνησαν με όσα είπαν όταν παρέλαβαν την τιμητική πλακέτα. Όμως ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης, εξέπληξε. Κατ' αρχήν δώρισε στους παλαίμαχους σε καμβά, ένα αντίγραφο πίνακα ζωγραφικής του Γιάννη Νίκου, που εικονίζει τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο στις επάλξεις στις 29 Μαϊου 1453. Αλλά και μια κορνίζα με φύλλο γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ, που έχει από τη μια το λογότυπο της ΑΕΚ και από την άλλη αυτή του Συνδέσμου παλαιμάχων με αφιέρωση που έλεγε «στους αγίους της αθλητικής μας θρησκείας». Και μετά, με τα όσα είπε συγκίνησε, αφού προσδιόρισε τους λόγους για τους οποίους είναι διαφορετικό να αγαπάει κάποιος την ΑΕΚ:
«Δεν γίναμε ΑΕΚ μόνο για το περίτεχνο παιχνίδι του Νεγρεπόντη και του Πούλη, τις ''κανονιές'' του Μαρόπουλου και του Κανάκη. Τα πλονζόν και τις αποκρούσεις του Δελαβίνια, του Ρίμπα και του Σεραφείδη, τα σπασίματα της μέσης και τα απευθείας από κόρνερ γκολ του μάγου Νεστορίδη. Τα ραντεβού με την μπάλα στον αέρα και το μαγικό αριστερό πόδι του Μίμη Παπαϊωάννου, τα καλάθια του «παγκόσμιου» Γιώργου Αμερικάνου και του ανεπανάληπτου Γιώργου Μόσχου. Το «πέταγμα» πάνω από τα εμπόδια του Παπαβασιλείου και του Μάντικα, τις πεταλιές του Βάσκου και του Λουλούκου και τα κατορθώματα τόσων και τόσων άλλων από τους «αγίους» της αθλητικής μας «θρησκείας»... Γίναμε ΑΕΚ, πρωτίστως, επειδή μας εμπνέει ο βυζαντινογέννητος δικέφαλος αετός. Και συμπορευόμαστε με το ποίημα του μεγάλου Κωστή Παλαμά που αναφερόμενος στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο (και που ταιριάζει απόλυτα στη σημερινή ΑΕΚ) λέει: «Γης κι αν τον κρατάς δεν τον έφαγες Άδη, δεν πέθανε, μαρμάρωσε, κοιμάται, θα ξυπνήσει!».Άλλωστε τη Μεγάλη μαs Παρασκευή την περάσαμε - και στο basket και στο ποδόσφαιρο - τώρα ακολουθεί η Ανάσταση! Και αν ο Δικέφαλος Αετός μας είχε ανθρώπινη λαλιά, θα τον ακούγαμε να λέει: «Σαν μέρες του εικοσιδυό έζησα εφιάλτη μα σαν το '24 ξαναγεννιέμαι πάλι. Απ΄ την παλιά μου τη φωλιά που θα την ξαναχτίσω, πάλι για δόξες και χαρές θα ξαναφτερουγίσω!''. Αυτή η τιμητική διάκριση είναι σαν εικόνισμα για εμένα επειδή προέρχεται από τους «αγίους» της αθλητικής μας «θρησκείας», είπε και καταχειροκροτήθηκε.

Εντυπωσιακές παρουσίες
Όλα τα τμήματα της ΑΕΚ τίμησαν την πίτα των βετεράνων ποδοσφαιριστών της, αφού περισσότερα από 500 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση. Παραθέτουμε αρχικά με αλφαβητική σειρά τους βετεράνους ποδοσφαιριστές που παραβρέθηκαν: ΑΡΔΙΖΟΓΛΟΥ Χρήστος, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Αναστάσιος, ΑΝΔΡΙΚΟΥΛΑΣ Ευθύμιος, ΒΛΑΧΟΣ Μιχαήλ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Αναστάσιος, ΒΛΑΝΤΗΣ Γεώργιος, ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ Σταμάτης(Τάκης), ΓΕΩΡΓΑΜΛΗΣ Λύσανδρος, ΖΗΣΗΣ Δημήτριος, Γεώργιος, ΚΑΡΑΦΕΣΚΟΣ, ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ Γεώργιος, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Στυλιανός, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΟΥΛΟΣ Δημητριος(Τάκης), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ανατσάσιος(Τάσος), ΚΑΛΕΝΤΕΡΟΓΛΟΥ Στέφανος, ΚΑΡΑΚΙΔΗΣ Ανδρέας, ΚΥΡΜΙΖΑΣ Δημητριος, ΚΑΚΟΥΣΙΟΣ Γεώργιος (ήρθε από την Χίο για την εκδήλωση) ΚΑΡΟΥΣΗΣ Μιχαήλ, ΚΑΛΥΒΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος, ΛΕΤΣΑΣ Σταύρος, ΛΑΓΙΝΑΣ Θωμάς, ΜΑΥΡΟΣ Θωμάς, ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ Ντούσαν, ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ Ιωάννης, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Χρυσόστομος, ΜΠΟΥΡΑΣ Μιχαήλ, ΜΑΣΟΥΡΙΔΗΣ Κωνσταντίνος, ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ Κωνσταντίνος, ΝΙΚΟΛΑΟΥ Παντελής (Λάκης), ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Μίμης, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Μανάλης, ΠΑΡΑΓΙΟΣ Αντώνης, ΠΕΣΙΡΙΔΗΣ Κοσμάς, ΠΕΠΠΕΣ Γεώργιος, ΠΟΡΦΥΡΗΣ Στέφανος, ΠΑΝΤΑΖΗΣ Νικόλαος, ΠΕΤΡΙΔΗΣ Γεώργιος, ΠΙΘΑΡΟΥΛΗΣ Μιχαήλ, ΣΕΡΑΦΕΙΔΗΣ Στέλιος, ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος, ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ Ανδρέας, ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος, ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης, ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ Παναγιώτης, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης, ΣΙΜΙΓΔΑΛΑΣ Μιχαήλ, ΣΤΑΥΡΟΥ Ιωάννης, ΣΑΡΚΙΡΗΣ Αθανάσιος, ΤΟΣΚΑΣ Απόστολος, ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ Αριστείδης, ΦΡΟΓΟΥΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ(Λάκης), ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Ευάγγελος (ήρθε από την Μυτιλήνη), ΨΥΜΟΓΙΑΝΝΟΣ Χαράλαμπος . Παρόντες επίσης, ο πρόεδρος των βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟ Βασίλης Κωνσταντίνου, ο Τάκης Λουκανίδης, οι Σάββας Παπάζογλου και Κώστας Καραπατής, ο παλαίμαχος διαιτητής Ευάγγελος Γιαννακουδάκης. Ακόμη, ο εκπρόσωπος των βετεράνων της Προοδευτικής, Βασίλης Ιωαννίδης, αλλά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών Πειραιά Νίκος Σιδηρόπουλος με τον αντιπρόεδρο Σταύρο Μπάκα. Ακόμη ο πρώην γενικός γραμματέας της ΕΠΟ Γιώργος Θωμαίδης, ο Βασίλης Θεοδώρου από την Κόρινθο, ο Κυριακού από τον Ηλισιακό, ο Γιώργος Κουβίδης από τον Πανελευσινιακό και εκπρόσωποι από Συνδέσμους φίλων της ΑΕΚ.
Από το σωματείο, παρόντες μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Κωτσάτος, που επεσήμανε το «ΑΕΚ ενωμένη ποτέ νικημένη» η γενική διευθύντρια και «ψυχή» της Ερασιτεχνικής Ελπίδα Στευή, ο αειθαλής προπονητή στίβου Γεώργιος Παπαβασιλείου και οι Ζαχαρίας Καμαρίκος και Εμμανουήλ Μακρής από το τμήμα βολεϊ ανδρών όπως και ο Γιάννης Βερούτης από τις Ακαδημίες βόλεϊ γυναικών. Και ακόμη ο πρώην σύμβουλος της ΠΑΕ Νίκος Παρίσης Γιάννη Σουρτζης, η πρώην πρόεδρος του σωματείου Αθηνά Λεφάκη, με τους πρώην παράγοντες Δ. Παπασταύρου, Μ. Αρτόπουλο. Αλλά και οι αθλητές του μπάσκετ Φελέκας, Πολυτάρχου, Γκιζογιάννης και οι αθλήτριες του βόλεϊ Παπαγεωργίου, Οικονόμου, Ιβάνοβα, Παπαφωτίου. Ακόμη οι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές Γεώργιος Τρόντζος και Απόστολος Κόντος, με την επιχειρηματία Βάνα Κανάκη. Επίσης παρόν ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Γιώργος Ρόκκας και ο φροντιστής της ομάδας Κώστας Καρυδόπουλος. Παρόν επίσης ο συγγραφέας Γ. Χριστοδούλου, η σκηνοθέτης Κ. Ξυπνητού, όπως επίσης η διευθύντρια στην Εθνική Τράπεζα Σεβαστή Παπαλίτσα και ο Χρήστος Παπαστημούλης, με τον τομεάρχη στο Υπουργείο Οικονομικών Μιχάλη Μήτσουλα.
Μπορεί πάντως να ήταν εντυπωσιακές οι παρουσίες, όμως και οι απουσίες ήταν ηχηρές, αφού σχολιάστηκε ότι από το προπονητικό επιτελείο της ΑΕΚ, δεν ήταν κανείς παρόν, παρ' ότι έχουν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της ΑΕΚ. Απουσίες όπως των Δέλα, Λυμπερόπουλου, Ζήκου, Μπορμπόκη, δεν πέρασαν απαρατήρητες, Όπως και των Κοπιτσή, Τσιάρτα, Μανωλά! Από τους χορηγούς πρώτος και καλύτερος έφτασε στην αίθουσα ο διοικητικός υπεύθυνος Κώστας Μάρκου, ενώ δικαιολογημένα λόγω οικογενειακού προβλήματος, απουσίασε ο Σεραφείμ Σοφινίτης.
Αντί επιλόγου
Ανεβαίνοντας από το υπόγειο που είχε φιλοξενηθεί η εκδήλωση, για ένα πράγμα ήμασταν σίγουροι. Ότι η οικογένεια της ΑΕΚ, ακολουθώντας το τρίπτυχο ΕΝΟΤΗΤΑ- ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ, θα καταφέρει να οδηγήσει τον «δικέφαλο αετό» να ξεπεράσει τις λαβωματιές, που άλλοι δημιούργησαν στο κορμί του-αγωνιστικές, οικονομικές και στέγης- και θα οδηγηθεί και πάλι σε αετίσια φτερουγίσματα για να αποκατασταθεί στο μεγαλείο της ισχύος του.

Keywords
ΑΕΚ, παε αεκ, εθνικη τραπεζα, plaza, μνήμη, αρης, aek365, δυναμη, δραση, ελλαδα, νέα, οικογενεια, λύση, τίγρη, γκολ, προσφορες, καιρος, ΕΛΤΑ, basket, ανάσταση, κωνσταντινου, μυτιληνη, παο, πειραιας, επο, τραπεζες, κινηση στους δρομους, παναθηναικος, ρια αντωνιου, λιτσα πατερα, ομαδα διας, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, ελενα παπαβασιλειου, νικος παπαζογλου, τιμης παρισης, αξια, τονια αντωνιου, αθηνα, Καλή Χρονιά, ελλη κωνσταντουδακη, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, σταυροι, Ημέρα του παιδιού, αλλαγη ωρας 2013, γιωργος αγγελοπουλος, μνήμη, βιντεο, aek365.gr, aek365, εδρα, εθνικη, εξεδρα, επο, ηγεσια, ηθικη, ηθοποιος, θωμαιδης, θωμας μαυρος, μπασκετ, παιχνιδια, ρησεις, σημερινη, υπουργειο οικονομικων, φυσικη, ωρα, basket, αγωνες, αετος, αειθαλης, αισιοδοξια, αλλαξε το, αναγεννηση, απηχηση, απιστευτα, απλα, βαγκνερ, βιβλιο, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γκολ, γεγονος, γηπεδο, γροθια, δακρυα, δευτερο, δυναμη, δυστυχως, διοικηση, δωσει, εγινε, αιθουσα, ειπαν, ειπε, ελπιδα, εμμανουηλ, εξελιξη, εξι, επιτυχια, επιθυμια, ετων, εφυγε, ζαχαριας, ζωη, ιδεα, θωμας, θυσια, ιωαννιδης, ομιλια, κυπελλο, λαμψη, λύση, ληξη, λογο, μιμης, μηνυματα, μπαλονια, μυαλο, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, ποιημα, οικογενεια, οραμα, ουσια, παπαζογλου, παε αεκ, παο, ποδοσφαιρο, πεθανε, πεισμα, πιτας, προβληματα, ψυχη, ραντεβου, σαββας, σιγουρο, σιδηροπουλος, συνεχεια, συντομα, σειρα, σπιτι, στιγμα, σωματειο, τμημα, φυσικα, φυλλο, φωλια, φορα, χαμογελο, χρηστος, χριστινα, χυδαιο, χωματα, ιωαννης, κωνσταντινος, δημητρης, ιδιαιτερα, υπουργειο, κλειστο, κορες, κωνσταντινου, κωστας, κυριακου, λακης, μαυρος, μια φορα, παιχνιδι, plaza, κορνιζα, τραπεζα, γιαγια
Αναζητήσεις
κυρμιζας αεκ, φρογουδακης αεκ
Τυχαία Θέματα