Τα πάντα όλα για τον Κολοβέτσιο

15:32 3/4/2014 - Πηγή: AEK365

Η ιστοσελίδα passports.gr και ο δημοσιογράφος Χρήστος Λεμονιάς ετοίμασαν ένα θαυμάσιο αφιέρωμα για τον Δημήτρη Κολοβέτσιο ενόψει του τελευταίου του αγώνα με τον ΠΑΣ πριν κατέβει στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Διαβάστε το, αξίζει:

Η συμπλήρωση τεσσάρων κίτρινων καρτών στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη τον αναγκάζει να απουσιάσει σε ένα από τα δύο τελευταία παιχνίδια που καλείται να δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Η απόφαση της τεχνικής ηγεσίας να

τον δηλώσει στο παιχνίδι της 34ης στροφής του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Άρη, σημαίνει ότι το προσεχές παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα είναι το τελευταίο του στην απόλυτα πετυχημένη διαδρομή που είχε με την φανέλα του ΠΑΣ, όντας από τους κορυφαίους παίκτες που διέθετε ο σύλλογος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Μια διαδρομή η οποία συνοδεύτηκε με την έξοδο στην Ευρώπη, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πραγματοποίηση του ονείρου, που τελικά έμμελε να μείνει όνειρο.

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος την Κυριακή αποχαιρετά τον ΠΑΣ και το φίλαθλο κοινό του, καθώς από το προσεχές καλοκαίρι θα ανήκει στο δυναμικό της ΑΕΚ, μετά την συμφωνία που κατέληξαν πριν από μερικούς μήνες οι δύο πλευρές.

Οι «κιτρινόμαυροι» βλέποντας την πρόοδο και την ραγδαία αγωνιστική του βελτίωση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κινήθηκαν αστραπιαία και με μεθοδικές κινήσεις, ώστε να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους. Οι διοικούντες πλήρωσαν την ρήτρα στον ΠΑΣ, προκειμένου να τον αποδεσμεύσουν, δύο χρόνια πριν την λήξη της συνεργασίας του με τους Γιαννιώτες.

Το PASsports αποχαιρετά τον ηγέτη της άμυνας του ΠΑΣ με μια μίνι - ποδοσφαιρική ανασκόπηση από την ημέρα της άφιξης του στα Γιάννενα, το καλοκαίρι του 2012 μέχρι σήμερα.

Αθόρυβα στις αρχές του θέρους

Η ανακοίνωση της απόκτησης του στις 5 Ιουλίου του 2012 πέρασε όπως ήταν φυσιολογικό στα ψιλά. Άλλωστε εκείνο το καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερο για τον ΠΑΣ, λόγω της μη αδειοδότησης της ομάδας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί παίκτες να φύγουν και να έρθουν αρκετοί νεόκοποι με μηδαμινές ποδοσφαιρικές παραστάσεις από Super League.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο οποίος αν και είχε πάρει γεύση από επίπεδο μεγάλης κατηγορίας με την φανέλα της Λάρισας το 2010, δεν είχε την απαραίτη εμπειρία ώστε να σηκώσει στις πλάτες του το βαρύ φορτίο της άμυνας του ΠΑΣ.

Επιλογή Χριστόπουλου και εμπιστοσύνη

Παρόλα αυτά ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μόνο «ψαρωμένος» δεν έδειξε. Η άμεση προσαρμογή του στα κοινά της ομάδας, αλλά και στα θέλω του τότε προπονητή Γιάννη Χριστόπουλου, τον έχρισαν κατευθείαν ηγέτη της άμυνας μαζί με τον Θέμη Τζημόπουλο. Η επιλογή του Μεσσήνιου προπονητή και η επιμονή του να τον φέρει στα Γιάννενα, αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος σωστή, με τον Λαρισαίο αμυντικό να δικαιώνει με το καλημέρα τις προσδοκίες του προπονητή του και των ανθρώπων της ομάδας που τον εμπιστεύτηκαν.

Έβγαλε... μάτια στην προετοιμασία

Η έναρξη της προετοιμασίας στα Τρία Πέντε Πηγάδια το καλοκαίρι του 2012, σηματοδότησε και το ξεκίνημα της σεζόν 2012-13, μιας χρονιάς που αναμένονταν να είναι δύσκολη και παράξενη λόγω των πολλών αλλαγών που είχε προβεί η ομάδα με τον ερχομό αρκετών νέων ποδοσφαιριστών.

Η προετοιμασία ξεκίνησε με αρκετή δυσπιστία από αρκετούς φίλους του ΠΑΣ, ενώ και τα αρνητικά αποτελέσματα των φιλικών είχαν δώσει την θέση τους στην μουρμούρα και στην γκρίνια, νοοτροπία και δείγμα το πώς στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται τα πράγματα.

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος με το καλημέρα της προετοιμασίας ξεχώρισε στις προπονήσεις, τόσο για τα ποδοσφαιρικά του χαρίσματα, όσο και για τα ηγετικά του. Ο Λαρισαίος αμυντικός έσκυψε το κεφάλι και δούλεψε σκληρά, και τελικώς δικαιώθηκε.

Η έναρξη του πρωταθλήματος μπορεί να μην τον βρήκε βασικό στην ενδεκάδα και να πήρε την ευκαιρία από το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό, ωστόσο μέρα με τη μέρα γίνονταν ολοένα και καλύτερος, βοηθώντας ουσιαστικά την ομάδα σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού και δη της άμυνας.

Παράσημο οι 32 συμμετοχές

Αναμφίβολα οι 32 του συμμετοχές, εκ των οποίων οι 28 στην κανονική διάρκεια και οι 4 στα πλέι οφ, αποτελούν παράσημο για τον ίδιο, όντας στην πρώτη του σεζόν ως βασικό και αναντικατάστατο μέλος της παροικίας του ΠΑΣ.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στα περισσότερα παιχνίδια της περσινής εκπληκτικής σεζόν, έδωσαν στην ομάδα το κάτι παραπάνω, ενώ πρόσθεσε και αυτός το δικό του λιθαράκι... στην συμβολή της πραγματοποίησης ενός ονείρου που το περιμέναν πολλά χρόνια άπαντες στα Γιάννενα.

Η έξοδος στα ευρωπαϊκα σαλόνια τόσο για τον Κολοβέτσιο, όσο και για τους συμπαίκτες του αλλά και το τεχνικό τιμ ήταν κάτι το εξωπραγματικό, κάτι το ονειρικό και φυσικά η μεγάλη συμβολή του Λαρισαίου αμυντικού στο αγωνιστικό... θαύμα της ομάδας ήταν πολύ μεγάλη.

Η επέκταση του συμβολαίου του

Όταν έκλεισε στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Κολοβέτσιος το καλοκαίρι του 2012, το συμβόλαιο του είχε χρονική διάρκεια μέχρι το 2014. Η αγωνιστική του απόδοση όμως, η προσφορά του, καθώς και ο δυναμισμός που έβγαζε σε κάθε παιχνίδι, ανάγκασαν την διοίκηση του ΠΑΣ να του επεκτείνουν την συνεργασία με τον «Άγιαξ» της Ηπείρου μέχρι και το καλοκαίρι του 2016.

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης στις 28 Αυγούστου του 2013 έδωσε τα χέρια με τον νεαρό αμυντικό για την επέκταση του συμβολαίου, ανταμείβοντας τον με τον καλύτερο τρόπο, για την συμβολή που είχε στην περσινή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Τα πρώτα του γκολ

Μπορεί να μην διαθέτει το ένστικτο του σκόρερ - αμυντικού, ωστόσο σε δύο κρίσιμες αναμετρήσεις που έπρεπε η ομάδα να πάρει τους βαθμούς «χτύπησε»... και μάλιστα την κατάλληλη στιγμή. Ο Κολοβέτσιος χρίστηκε σκόρερ στα παιχνίδια με Ξάνθη και Πλατανιά, αποδεικνύοντας ότι όποτε του δοθεί η ευκαιρία μπορεί να μπουμπουνίσει... και κανένα γκολάκι.

Η φετινή του χρονιά χαρακτηρίζεται ακόμα πιο εξαιρετική, αφού είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ που έχει ξεκινήσει σε όλα τα παιχνίδια βασικός, έχοντας 3.022 λεπτά συμμετοχής.

Συμφωνία με την ΑΕΚ, για υπογραφές στην Αθήνα

Στις 20 Ιανουαρίου ουσιαστικά ήρθε η εξαργύρωση των καλών εμφανίσων που έκανε στον ΠΑΣ όλο το τελευταίο διάστημα και αποκορύφωμα όλης αυτής της προσπάθειας, ήταν η άφιξη του στην Αθήνα, προκειμένου να διευθετήσει όλες εκείνες τις λεπτομέρειες της μεταγραφής του στην ΑΕΚ.

Ο 22χρονος Λαρισαίος κεντρικός αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα εκείνη την ημέρα (Το PASsports είχε ενημερώσει για το σχετικό θέμα: Στην Αθήνα για υπογραφές με ΑΕΚ ο Κολοβέτσιος 20/1) είχε εξασφάλισει σχετική άδεια από την ομάδα για να μεταβεί στην πρωτεύουσα, έτσι ώστε να υπέγραφε προσύμφωνο συνεργασίας με τους «κιτρινόμαυρους».

Η τζίφρα... του και ο προάγγελος συνεργασίας που είχε ξεκινήσει με την «Ένωση», αποτέλεσε το διαβατήριο του για να κάνει το βήμα παραπάνω σε μια ομάδα, που ασχέτως αν του χρόνου θα παίζει στην Football League, έχει βαριά φανέλα με μεγάλη ιστορία.

Οι κόποι και οι προσπάθειες του ανταμείφθηκαν και με το παραπάνω, γεγονός που χαροποίησε τόσο τον ίδιο, όσο και τους κοντινούς του ανθρώπους.

Low profile και δουλευταράς

Αν ένα στοιχείο, εκτός του ποδοσφαιρικού του ταλέντου, που θα τον χαρακτήριζε τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, αυτό θα ήταν ο low - profile χαρακτήρας του. Δίχως να προκαλέσει ποτέ, ο Κολοβέτσιος αποτελεί υπόδειγμα επαγγελματία ποδοσφαιριστή και πάντοτε είχε και έχει χαμηλά την μπάλα και τα μυαλά μέσα στο κεφάλι. Άλλωστε όλα τα παραπάνω αποτελούν οδηγό... γι αυτόν κάτι που τον βοήθησε ώστε να εξελιχθεί και να κάνει το βήμα παραπάνω.

Αγάπησε τους ΠΑΣολέδες και αγαπήθηκε

Η αγάπη, το αγκάλιασμα και η στήριξη που έδειξε ο κόσμος προς το πρόσωπο του από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του τον αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων» ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τον ίδιο. Ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΣ αγάπησε και βοήθησε αρκετά τον νεαρό αμυντικό, ώστε να μπει γρήγορα στην φιλοσοφία της ομάδας, αλλά και στις απαιτήσεις.

Όμως και ο ίδιος, όπου σταθεί και όπου βρεθεί δεν ξεχνάει τον κόσμο και την βοήθεια που του έδωσε και αναφέρεται με κολαυκετικά λόγια για τους ΠΑΣολέδες, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη του γι αυτούς.

Η τελευταία παράσταση και το ταξίδι.... ΑΕΚ

Το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό θα είναι το τελευταίο του με την φανέλα του ΠΑΣ, ευελπιστώντας σε ένα καλό αποτέλεσμα, προκειμένου να κλείσει το κεφάλαιο ΠΑΣ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Λαρισαίος αμυντικός θέλει να ολοκληρώσει την παρουσία του στον «Άγιαξ» της Ηπείρου με μια καλή εμφάνιση, η οποία ουσιαστικά θα αποτελέσει τον επίλογο των δύο περίπου χρόνων παρουσίας του στην ομάδα.

Το ταξίδι... ΑΕΚ από την επόμενη κιόλας ημέρα ξεκινάει για τον νεαρό αμυντικό, ο οποίος ευελπιστεί να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις και να ανοίξει ακόμα περισσότερα τα φτερά του με τον «δικέφαλο αετό» στο στήθος.

Keywords
παντα, super league, football league, αθηνα, ΑΕΚ, σημαίνει, ολυμπιακος, καλοκαιρι, super, league, ελλαδα, τιμ, προσφορες, γκολ, ξανθη, άφιξη, low, εμφάνιση, παναθηναικος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα, super league, διαβατηριο, αδεια, βημα, εξοδος, θεμα, κοντρα, ονειρο, παιχνιδια, πτησεις, το βημα, αγαπη, αξιζει, άφιξη, βοηθεια, γεγονος, γευση, γιαννενα, διαστημα, διοικηση, δοθει, δωσει, δειγμα, δυναμικο, ευκαιρια, εμψυχο, ενστικτο, εμφάνιση, επρεπε, ευρωπη, ιδιο, θαυμα, καλημερα, κεφαλαιο, λεπτομερειες, ληξη, λογια, λιθαρακι, ματια, μηνες, μινι, νοοτροπια, ξεκινημα, ομαδα, ολα τα παιχνιδια, οντας, ουσιαστικα, ρητρα, σαλονια, σεζον, τιμ, τρια, φυσικα, φτερα, χρηστος, ανηκει, super, δημητρης, εμφανισεις, football league, ιδιαιτερο, κυριακη, league, low, μεινει, μυαλα, παιχνιδι, πηγαδια, σημαίνει, ταξιδι, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα