Τα «ναι» της ενοχής (VIDEO)

10:23 18/1/2013 - Πηγή: AEK365

Στην δημοσιότητα δόθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε ο Λανς Άρμστρονγκ στην Όπρα Γουίνφρι και στην οποία ο Αμερικανός ποδηλάτης επιβεβαίωσε πως έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της συνέντευξης ήταν όταν ο Άρμστρονγκ κλήθηκε να απαντήσει μονολεκτικά με ένα "ναι" ή ένα "όχι" σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με την χρήση, από τον ίδιο, απαγορευμένων ουσιών.
Ο Αμερικανός ποδηλάτης υποστήριξε πως "θεωρώ την κατάσταση αυτή ως ένα μεγάλο

ψέμα που επανέλαβα πολλές φορές".
Ο Άρμστρονγκ αφού ξεπέρασε την περιπέτεια της υγείας του όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στους όρχεις κατάφερε να γίνει σπουδαίος και διάσημος ποδηλάτης αλλά όπως παραδέχτηκε στην Όπρα Γουίνφρι: "Ήταν μια τέλεια παραμυθένια ιστορία και δεν ήταν αλήθεια".
Ο Αμερικανός ποδηλάτης δήλωσε πως σταμάτησε το ντόπινγκ μετά την τελευταία νίκη του στον Γύρο της Γαλλίας το 2005 και διαβεβαίωσε πως η 3η θέση που κατέκτησε το 2009 δεν προήλθε με την βοήθεια ουσιών. Ο 41χρονος ομολόγησε πως έχει χρησιμοποιήσει ερυθροποιητίνη καθώς και ότι έχει κάνει μεταγγίσεις αίματος ώστε να μπορέσει να κατακτήσει τους επτά τίτλους στον Γύρο της Γαλλίας. Τίτλοι που έχουν ήδη αφαιρεθεί.
Πάντως ο Λανς Άρμστρονγκ ανέλαβε τις ευθύνες για τις πράξεις του υπογραμμίζοντας πως "έλαβα μόνος μου τις αποφάσεις μου. Το λάθος είναι δικό μου. Και βρίσκομαι εδώ σήμερα για να το αναγνωρίσω και να ζητήσω συγγνώμη".

Keywords
Τυχαία Θέματα