Τα ινδικά χοιρίδια από τα κλουβιά τους στο πιάτο σου!

21:02 5/4/2013 - Πηγή: AEK365

Αν και μέχρι τώρα τα ινδικά χοιρίδια ήταν γνωστά ως αγαπημένα κατοικίδια, στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει μια νέα μόδα, με τα χαριτωμένα τρωκτικά να καταλήγουν τελικά ως... φαγητό στο πιάτο!

Τα συγκεκριμένα ποντικάκια μία πολύτιμη τροφή, με φίνα γεύση για πολλές περιοχές του Ισημερινού, του Περού και της Κολομβίας και αυτό αποφάσισαν να μιμηθούν στις ΗΠΑ,

όπου ως τώρα τα είχαν για κατοικίδια.

Πρόκειται για μια νέα γραστριμαργική τρέλα με τα χοιρίδια να μαγειρεύονται ολόκληρα, συχνά ψητά και μερικές φορές τηγανητά ανάλογα με τα γούστα. Οι πελάτες ενθουσιάζονται, οι γευσιγνώστες επιβραβεύουν και ακόμα και οι ακτιβιστές στηρίζουν αυτό το νέο γεύμα.

Οι ακτιβιστές παρά τα όσα θα περιμέναμε θεωρούν ότι η κατανάλωση των ινδικών χοιριδίων κάνει καλό στο περιβάλλον.

Ο Ματ Μίλλερ έγραψε βιβλία για τα οικολογικά οφέλη της κατανάλωσης τους με αφορμή ένα ταξίδι του στην Κολομβία, όπου οι τοπικοί κτηνοτρόφοι είχαν καταστρέψει όλη τη βλάστηση της περιοχής προκειμένου να παρέχουν βοσκή στα ζώα τους.

Περιβαλλοντικές ομάδες είχαν ενθαρρύνει τους ανθρώπους να στραφούν από τα βοοειδή στα ινδικά χοιρίδια.

«Δεν απαιτούν γη, τα κρατάς στο σπίτι, είναι υπάκουα και εύκολα αναπαράγονται» αναφέρει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ο Μίλερ τονίζει ότι είνα και πολύ γευστικά καθώς το κρέας τους είναι «νόστιμο, πολύ τρυφερό και δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο, ούτε καν με το κοτόπουλο».

Στις ΗΠΑ τα περισσότερα χοιρίδια που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση προέρχονται από το Περού. Σε μία εταιρεία στο Κονέκτικατ, οι εισαγωγές έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από το 2008, όταν από 600 ινδικά χοιρίδια ανά έτος έφτασαν τα 1000, το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα