Τα ευρωπαϊκά deals του Ιανουαρίου

13:48 1/2/2012 - Πηγή: AEK365

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε άλλη μια χειμερινή μεταγραφική περίοδο με τις ομάδες από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να κινούνται σε πιο ήρεμους ρυθμούς λόγω και της οικονομικής Κρίσης αλλά ακόμα και έτσι υπάρχουν περιπτώσεις που ξεχώρισαν.

Ξεκίνημα με την νεόπλουτη Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία θέλοντας να ενισχύσει το ρόστερ της με στόχο την κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος απέκτησε τον Τιάγκο Μότα από την Ίντερ, τον Άλεξ από την Τσέλσι αλλά και τον Μάξουελ από την Μπαρτσελόνα.

Στην Premier League

ξεχώρισαν οι μεταγραφικές κινήσεις της Κ.Π.Ρ. η οποία ενισχύθηκε σημαντικά στην προσπάθεια της για παραμονή στην μεγάλη κατηγορία αποκτώντας τους Σισέ, Ζαμόρα, Ονουόχα, Ταϊβό και Ντιακιτέ. Η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Σίτι προχώρησε στον δανεισμό του Νταβίντ Πιζάρο από την Ρόμα προκειμένου να δώσει λύσεις στον χώρο του κέντρου ενώ η Τσέλσι ήταν η νικήτρια στην προσπάθεια των ομάδων του Λονδίνου να αποκτήσουν τον Γκάρι Κέιχιλ. Με 7 εκ. λίρες, η Τσέλσι επικράτησε στον ανταγωνισμό των Τότεναμ και Άρσεναλ με τον Αμπράμοβιτς να δίνει άλλα 8 εκ. ευρώ για τον Ντε Μπρουίν της Γκενκ. Τέλος, η Τότεναμ αν και θα μπορούσε να περιμένει τέσσερις μήνες να τον αποκτήσει ως ελεύθερο αποφάσισε τελικά να δαπανήσει χρήματα για να πάρει τον Πογκρέμπνιακ από την Στουτγάρδη καθώς αναζητούσε τον αντικαταστάτη του Ζαμόρα.

Στην Serie A η Ίντερ παραχώρησε στην Μίλαν δανεικό τον Μουντάρι για να αποκτήσει τον Γκουαρίν, επίσης ως δανεικό από την Πόρτο. Ο Κολομβιανός χαφ είναι ένας σύγχρονος μέσος που, σύμφωνα με τον Κλαούντιο Ρανιέρι, θα μπορέσει να προσφέρει λύσεις στην Ίντερ. Επιπλέον, η Κυπελλούχος Ιταλίας απέκτησε και τον αμυντικό χαφ Παλόμπο από την Σαμπντόρια.

Τέλος, ο Ρόμαν Παβλιουτσένκο ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ρωσία καθώς η Λοκομοτίβ Μόσχας τον απέκτησε από την Τότεναμ όπου δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί γύρω από τον Ρώσο επιθετικό.

Στην Bundesliga, η Βόλφσμπουργκ έκλεψε τις εντυπώσεις καθώς απέκτησε 8 ποδοσφαιριστές μεταξύ των οποίων και ο Βιεϊρίνια από τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Μάγκατ απέκτησε επίσης τον Ροντρίγκες από την Ζυρίχη τον Ζιοβάνι Σο από την Σιόν καθώς και τους Γίρανεκ, Χασάνι, Μεντόγεβιτς, Φελίπε Λόπες και ο Ιμπραϊμ Σισοκό.

Στην Πορτογαλία και στην Πόρτο επέστρεψε έπειτα από τέσσερα χρόνια ο Λούτσο Γκονζάλες ο οποίος μετά από δυο Κύπελλα και ένα πρωτάθλημα με την γαλλική ομάδα να οδηγήσει και πάλι την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας σε νέες επιτυχίες.

Στο "Σουκρού Σαράτσογλου" θα αγωνίζεται πλέον ο Μούσα Σο καθώς η Φενέρμπαχτσε έδωσε 12 εκ. ευρώ στην Λιλ για να αποκτήσει τον Σενεγαλέζο φορ που πέρσι αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος με 25 γκολ.

Τέλος ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις των Τζαβέλλα και Τζιόλη που αποκτήθηκαν από την Μονακό αλλά και του Σωτήρη Κυργιάκου που επέστρεψε στην Premier League πηγαίνοντας στην Σάντερλαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα