Τα εντυπωσιακά κεφάλια αλόγων της Σκωτίας (ΦΩΤΟ)

13:32 3/2/2014 - Πηγή: AEK365

Πρόκειται για ένα πολύ εντυπωσιακό γλυπτό που πλέον κοσμεί το τοπίο της εξοχής στο Φάλκιρκ στη Σκωτία. Το γλυπτό περιλαμβάνεται από μεταλλικά κεφάλια αλόγων ύψους τριάντα μέτρων, τα οποία δημιούργησε ο Άντι Σκοτ.

Το έργο με τίτλο «Kelpies» φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα μνημείο στην ιστορία και την παράδοση της Σκωτίας αλλά και στον ρόλο των αλόγων στην σημερινή της ανάπτυξη, ενώ ο Σκοτ θέλει με αυτόν τον τρόπο να αποτίσει φόρο τιμής στη μυθολογία της πατρίδας του και τα άλογα τα οποία θεωρούνταν από τους αρχαίους Σκωτσέζους ιερά πλάσματα, ενώ στη συνέχεια έγιναν οι σκληρά εργαζόμενοι υπηρέτες

της βιομηχανικής ανάπτυξης.

Έμπνευση για το γλυπτό αποτέλεσαν δυο αληθινά άλογα ράτσας Clydesdale, ο Ντιουκ και ο Μπάρον αλλά και ο θρύλος της ιστορίας των πνευμάτων του νερού που έπαιρναν μορφή αλόγων.

Το ατσάλι που πρωταγωνιστεί σαν πρώτη ύλη αλλά και ο σχεδιασμός του σκελετού τους δεν είναι τυχαίος μιας και παραπέμπει στην καρδιά της χρυσής βιομηχανικής εποχής του Φάλκιρκ, πατρίδας του Σκοτ.

«Τα Κelpies αποτελούν διαθήκη για τα επιτεύγματα του παρελθόντος και έναν παιάνα στη νεώτερη βιοτεχνία και μηχανική αλλά παράλληλα εκφράζουν και μια ισχυρή δήλωση για το μέλλον της Σκωτίας», λέει ο καλλιτέχνης ο οποίος χρειάστηκε 8 χρόνια μελέτης, σχεδιασμού και κατασκευής για τα άλογα.

Η τοποθέτηση των τμημάτων που σχημάτισαν τα δύο μεταλλικά κεφάλια υπήρξε μια πολύμηνη και τεχνικά περίπλοκη διαδικασία. Με τη βοήθεια φορτηγών και γερανοφόρων οχημάτων μεταφέρθηκαν όλα τα τμήματα από το εργαστήρι του Σκοτ και ξεκίνησε η τελική τους συναρμολόγηση.

Το βάρος της εγκατάστασης ξεπερνά τους 650 τόνους και στο εσωτερικό της έχει τοποθετηθεί φωτισμός που την κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακή κατά τις νυχτερινές ώρες.

Τα επίσημα εγκαίνια της για το κοινό είναι προγραμματισμένα για τον ερχόμενο Απρίλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα