Τα εύσημα του Δρίκου στον Κουρνέτα

22:54 25/5/2014 - Πηγή: AEK365

Πριν την αναχώρηση της Εθνικής για το 1ο τουρνουά των προκριματικών του Ευρωβόλεϊ ο Σωτήρης Δρίκος είχε δηλώσει με νόημα «κάθε αρχή είναι σημαντική, αλλά το τέλος είναι σημαντικότερο».

Κι αν η αρχή της Εθνικής στο Πόπραντ ήταν κακή ψυχρή κι ανάποδη (ήττα με 3-0 από την Εσθονία) το φινάλε ήταν ονειρικό με το 3-0 επί της Σλοβακίας που μας κρατά ζωντανούς στη μάχη της πρόκρισης και κυρίως μας δίνει τη δυνατότητα να κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας.

Παρόλα αυτά και πάλι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός παρουσιάστηκε προσγειωμένος, με μοναδική εξαίρεση τα εγκωμιαστικά σχόλια που αφιέρωσε

στον... παμπαίδα της Εθνικής Βασίλη Κουρνέτα.

«Ξέραμε ότι η Σλοβακία είχε την απώλεια του Όγκουρτσακ και έτσι με τον τραυματισμό του Ντίμα (Φιλίποφ) ισοφαρίσαμε τις απώλειες. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα στο Βασίλη (Κουρνέτα), γιατί νομίζω πως η σημερινή του εμφάνιση ήταν ένα μάθημα προς τους νεότερους, που δείχνει ότι η στόφα η αθλητική σε ακολουθεί ακόμη και όταν φεύγεις από το γήπεδο», ήταν τα λόγια του κ. Δρίκου ο οποίος ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα στα παιχνίδια της επόμενης εβδομάδας: «Από δω και πέρα θα πάμε στου Ρέντη με έναν όμιλο που ξεκινάει από την αρχή και ελπίζουμε ο κόσμος του βόλεϊ να είναι τόσο πολυπληθής, όσος εμείς πιστεύουμε...»

Χαρούμενος και ικανοποιημένος εμφανίστηκε κι ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Δημήτρης Τζούριτς... «Χάρηκα που κερδίσαμε και κυρίως γιατί κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Παράλληλα όμως με τη σημερινή σημαντική νίκη, σκέφτομαι ότι τα «χαλάσαμε» λίγο με την ήττα που κάναμε στην πρεμιέρα από την Εσθονία. Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να τα ξεχάσουμε όλα, να πάμε να παίξουμε άλλους τρεις αγώνες στην έδρα μας και όλα είναι ανοικτά».

Αντιθέτως ο Φλάβιο Γκουλινέλι δεν ήταν και στα καλύτερα του. Ο Ιταλός τεχνικός των Σλοβάκων παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Εθνικής, αλλά προειδοποίησε πως η ομάδα του θα έρθει στην Αθήνα για την ανατροπή. «Συγχαρητήρια στην Εθνική σας. Με εμάς έκανε το καλύτερό της παιχνίδι, αν και αυτό ήταν κάτι που το περίμενα, αφού γνωρίζω καλά τους περισσότερους αθλητές της Ελλάδας. Πλέον υπάρχει το τουρνουά στην Αθήνα, όπου θα πάμε εκεί με μόνο στόχο τη νίκη και την πρόκριση».

Keywords
Τυχαία Θέματα