Τα δύσκολα χρόνια του Ρονάλντο

15:14 25/5/2014 - Πηγή: AEK365

Πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, τα εκατομμύρια των οπαδών που τον ακολουθούν, τα γκολ και τις επιτυχίες, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ζήσει το δικό του δράμα. Ελάχιστοι γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από το φωτεινό χαμόγελο που πόζαρε δίπλα στην Ιρίνα Σάικ για την ισπανική Vogue, λίγες μέρες πριν. Και όταν λέμε «δράμα», δεν αναφερόμαστε στα δάκρυα του τελικού του Euro

το 2004.

Ο Πορτογάλος σταρ δεν μεγάλωσε στο ιδανικό περιβάλλον για ένα παιδί· κάθε άλλο. Βίωσε τη φτώχεια έντονα στη γειτονιά της Μαδέιρα που γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια. Αλλά, οικονομικά προβλήματα είχαν -και έχουν- πολλοί. Ο Ρονάλντο έπρεπε από μικρός να ανέβει τον δικό του... Γολγοθά απέναντι στις εξαρτήσεις που μάστιζαν την οικογένειά του.

Ο πατέρας του, Ντίνις Αβέιρο, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού. Για την ακρίβεια, το συκώτι του το 2005, μην αντέχοντας άλλο τον πρόδωσε. Το παιδικό πρότυπο του σημερινού άσου της Ρεάλ Μαδρίτης τον άφησε νωρίς, σε ηλικία 52 ετών. Ο ίδιος επέλεξε να αγωνιστεί το επόμενο βράδυ με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας και μετά να γυρίσει πίσω στη γενέτειρά του και να πενθήσει με την οικογένειά του. «Ο Ντίνις ήταν ένας όμορφος, ψηλός άντρας. Αλλά το αλκοόλ είχε αλλάξει μέχρι και την εμφάνισή του. Ο Κριστιάνο δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει στην κηδεία του», δήλωσε τότε φίλος της οικογένειας. Και σίγουρα η θλίψη εκείνης της περιόδου και τα κλάματα ήταν πολλά περισσότερα από τα αντίστοιχα του «Ντα Λουζ», ένα χρόνο πριν. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής είχε προσπαθήσει να του πληρώσει πολλές φορές θεραπεία. Μάταια όμως... Ο Ντίνις είχε πάρει τον δρόμο του.

Το πατρικό πρότυπο που καταστράφηκε και υπέκυψε στις εξαρτήσεις δεν ήταν το μόνο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει ο Ρονάλντο ως νεαρός. Σε ηλικία 11 χρόνων έφυγε για τη Λισαβόνα για να παίξει ποδόσφαιρο. Στα 16 είχε φτάσει στο σημείο να βγάζει περισσότερα λεφτά απ' όσα έβγαζε ολόκληρη η οικογένειά του. Ο αδερφός Χιούγκο είχε «πέσει» στα ναρκωτικά. Και η ηρωίδα μάνα, Ντολόρες, δούλευε ως καθαρίστρια για να συντηρήσει έναν αλκοολικό πατέρα και έναν ναρκομανή γιό.

«Ο Κριστιάνο έβγαζε λεφτά και ήταν σε θέση να βοηθήσει τον αδερφό του και την οικογένειά μας. Αν και μόλις 16 ετών, πλήρωσε το πρόγραμμα αποτοξίνωσης του Χιούγκο. Η κλινική του έκανε καλό και από τότε είναι καθαρός», είπε χρόνια μετά σε αγγλικό μέσο η μητέρα του.

Μάλιστα, ο διεθνής ποδοσφαιριστής για να σιγουρευτεί πως ο αδερφός του δεν θα υποπέσει ξανά στην παγίδα των ναρκωτικών, από το 2003 που πήγε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον παίρνει παντού μαζί του. Ο Χιούγκο Αβέιρο παράτησε την δουλειά του ελαιοχρωματιστή, ξέφυγε από τα ναρκωτικά και άφησε πίσω του τις κακές συνήθειες του παρελθόντος. Δίπλα στον αδερφό του κέρδισε πολλά. Χρήματα, δημοσιότητα, ταξίδια. Πιθανότατα και γυναίκες. Μα πάνω απ' όλα, δίπλα στον Κριστιάνο ο Χιούγκο κέρδισε πίσω την ίδια του τη ζωή.

Ο Ρονάλντο μετά το τέλος του τελικού της Λισαβόνας έδωσε την φανέλα του στον αδερφό του, Χίουγκο, και τον αγκάλιασε σφιχτά. Δεν έχουν περάσει και λίγα...

Λένε πως μερικές φορές ο κόσμος προσπαθεί να εκθέσει τα λάθη κάποιου, ακριβώς επειδή δεν αντέχει όλα τα σωστά του. Και οι επιθέσεις που δέχεται καθημερινά ο Ρονάλντο αυτό αποδεικνύουν. Πως κάποιοι δεν μπορούν να δεχθούν ότι ο Κριστιάνο είναι φοβερός ποδοσφαιριστής, δεινός σκόρερ, πετυχημένος στην προσωπική και ερωτική του ζωή, εκατομμυριούχος, διάσημος και κυρίως... άνθρωπος.

«Αυτά που συνέβησαν στην οικογένειά μας εξηγούν γιατί ο Κριστιάνο δεν έχει εξαρτήσεις. Έχει δει τι μπορούν να προκαλέσουν το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και έχει επιλέξει να απέχει. Γι' αυτό είναι αυτός που είναι σήμερα. Μοναδικός του εθισμός είναι το ποδόσφαιρο», είχε αναφέρει η μητέρα του. Άλλωστε μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει επιλέξει να μην κάνει τατουάζ στο σώμα του για να είναι σε θέση να δωρίζει αίμα δύο φορές τον χρόνο. Κι όμως, κάποιοι συνεχίζουν να διαλαλούν πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εξωτερική του εμφάνιση!

Θα υπάρξουν άνθρωποι που σε μισούν. Άνθρωποι που σε αμφισβητούν. Άνθρωποι που δεν σε πιστεύουν. Και εκεί κάπου υπάρχεις και εσύ και πρέπει να τους βγάλεις όλους λάθος.

Και ο Κριστιάνο καταφέρνει να βγάζει συνεχώς λάθος του επικριτές του με τις πράξεις του εντός και εκτός γηπέδου.

Πηγή : www.coppa.gr

Keywords
Αναζητήσεις
χιουγκο ροναλντο
Τυχαία Θέματα