Τα διεθνή ΜΜΕ για την αυτοκτονία του 77χρονου

18:37 4/4/2012 - Πηγή: AEK365

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο η είδηση της αυτοκτονίας του 77χρονου συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος. Όλα τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται εκτενώς στο γεγονός και μιλούν για έξαρση των αυτοκτονιών στη χώρα μας λόγω της κρίσης.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι «τα χρέη και η κρίση οδήγησαν τον ηλικιωμένο στην εν λόγω

κίνηση απόγνωσης».

Η Telegraph κάνει λόγο για την «Αθήνα της κρίσης και της απόγνωσης», αναφέροντας παρόμοια περιστατικά που συμβαίνουν και στην Ιταλία.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επισημαίνει ότι εκτός από τις αυτοκτονίες αύξηση παρουσιάζουν και οι πάσχοντες με κατάθλιψη στη χώρα μας.

Το Bloomberg, επικαλείται στοιχεία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, βάσει των οποίων οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

«Ένας 77χρονος Έλληνας αυτοκτόνησε στην κεντρική πλατεία της Αθήνας σε μία απόπειρα διαμαρτυρίας για την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης» γράφει η Wall Street Journal, ενώ η γαλλική Le Figaro έχει τίτλο «Αθήνα: Πολίτης αυτοκτόνησε δημόσια« και συνεχίζει στο άρθρο λέγοντας ότι «Ένας ηλικιωμένος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι σε κεντρική πλατεία της Αθήνας, προκαλώντας σοκ στους περαστικούς».

«Ηλικιωμένος Έλληνας αυτοκτόνησε στην μεγαλύτερη πλατεία της χώρας» αναφέρει το περιοδικό Time, το οποίο σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι εν μέσω οικονομικής κρίσης και οι αυτοκτονίες παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση την τελευταία διετία, λόγω των μέτρων λιτότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα