Τα δεδομένα για Βάργκας

20:33 26/5/2012 - Πηγή: AEK365

Στην Ισπανία βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο Φαμπιάν Βάργκας. Ο Κολομβιανός μέσος περνάει στιγμές ξεκούρασης, έπειτα από την ολοκλήρωση της σεζόν και ταυτόχρονα σκέφτεται για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Η ΑΕΚ του έχει καταθέσει μια συγκεκριμένη προσφορά για την ανανέωση της συνεργασίας τους (200.000 ευρώ ετησίως), όμως παράλληλα του έχει ζητήσει λίγο χρόνο, αφού τη δεδομένη στιγμή δεν γνωρίζει αν θα έχει το δικαίωμα από την ΕΠΟ

να προχωρήσει σε μεταγραφές και ανανεώσεις συμβολαίων.
Ο Βάργκας δεν έχει πρόβλημα στην παρούσα φάση να περιμένει, καθώς και ο ίδιος δεν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις όσον αφορά τα «θέλω» του για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η προσφορά της ΑΕΚ (σε ό,τι αφορά το οικονομικό μέρος) δεν είναι αυτή που θα τον έκανε να... υπογράψει με κλειστά μάτια, όμως δεν τον αφήνει σε καμία περίπτωση ασυγκίνητο. Ωστόσο, υπάρχουν μια σειρά από παραμέτρους που θα καθορίσουν την τελική του απόφαση.
Στο μυαλό του Βάργκας υπάρχει πολύ έντονα η σκέψη να αναζητήσει μια ομάδα στην Ισπανία (ακόμη και Β' κατηγορίας), στην οποία θα εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο κοντά σε αυτό που του προσφέρει η ΑΕΚ. Το πλεονέκτημα αυτής της προοπτικής είναι ότι θα δοθεί η δυνατότητα στη σύζυγό του, η οποία είναι έγκυος, να γεννήσει το παιδί τους στη χώρα της Ιβηρικής. Κάτι που θα σημάνει αυτόματα ότι και ο ίδιος -βάσει της ισπανικής νομοθεσίας- θα πάρει την υπηκοότητα, θα εξασφαλίσει κοινοτικό διαβατήριο και θα ανεβάσει τις μετοχές του στην ευρωπαϊκή αγορά.
Ωστόσο, σε περίπτωση που το επόμενο διάστημα η ΑΕΚ αποκτήσει μια σταθερή διοίκηση, ο Κολομβιανός διαπιστώσει ότι χτίζεται μια βιώσιμη ομάδα για την επόμενη σεζόν και παράλληλα πειστεί ότι ο όποιος προπονητής της τον πιστεύει πραγματικά και σκοπεύει να επενδύσει πάνω του, είναι πολύ πιθανό να εγκαταλείψει τις σκέψεις περί Ισπανίας και να αποδεχθεί την «κιτρινόμαυρη» πρόταση.
Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει και το ενδεχόμενο να αφήσει τη σύζυγό του στην Ισπανία, για να γεννήσει εκεί και να τον ακολουθήσει εκ των υστέρων στην Ελλάδα, προκειμένου να πετύχει και τον «στόχο» της εξασφάλισης διαβατηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα