ΣΥΡΙΖΑ:Ο Σαμαράς ούτε ψέλλισε τη λέξη «επαναδιαπραγμάτευση»

19:02 29/6/2012 - Πηγή: AEK365

Έντονη κριτική άσκησε στον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στη Σύνοδο Κορυφής που έγινε χθες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς στην επιστολή του προς τη Σύνοδο «ούτε καν 'ψέλλισε' τη δική του προεκλογική δέσμευση για 'επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου'».

«Με αυτό τον τρόπο δείχνει την υποταγή του στους δανειστές και

αποδεικνύει ότι παραμένει πιστός στην εφαρμογή της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου για τον λαό και τη χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Για το ίδιο θέμα η βουλευτής Ρένα Δούρου τόνισε ότι η Σύνοδος θα πρέπει να διδάσκεται ως παράδειγμα των κανόνων του αποτελεσματικού «διαπραγματεύεσθαι».

«Όταν υπάρχει πραγματική θέληση και τακτική για διαπραγμάτευση, υπάρχουν αποτελέσματα. Και όταν η προσέλευση στη διαπραγμάτευση γίνεται με όρους αποδοχής των αιτημάτων της απέναντι πλευράς, το αποτέλεσμα είναι προβλέψιμο. Και δεν είναι προς όφελος των 'καλών μαθητών'.»

Ο Γιάννης Μήλιος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα όσα αποφασίστηκαν την πρώτη ημέρα της Συνόδου και ιδιαίτερα στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, λέγοντας: «Είναι απορίας άξιο το γιατί στις μέχρι τώρα επίσημες ανακοινώσεις δεν αναφέρεται ότι θα ισχύσει ακριβώς το ίδιο για την Ελλάδα. Μας προκαλεί έκπληξη αυτή η εξέλιξη και αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το θέμα.»

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου μίλησε για εμμονή του κ. Τσίπρα να αντιπολιτεύεται τη χώρα.

«Η εμμονή του κ. Τσίπρα να αντιπολιτεύεται τη χώρα είναι πλέον αντιληπτή από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μάταια περιμένουν την υπεύθυνη αντιπολίτευση που τους υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Κεδίκογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα