Συντριβή για Παναθηναϊκό

22:13 18/4/2014 - Πηγή: AEK365

Ποσοστό που μεταφράζεται σε 18 στα 58 σουτ, επίδοση που δεν αφήνει ελπίδες για νίκη απέναντι σε μία ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ. Σίγουρα η τελική διαφορά στο σκορ μικρή σημασία έχει, ωστόσο εν όψει των δύο αναμετρήσεων στο ΟΑΚΑ, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και οι συνεργάτες του θα πρέπει να επικεντρωθούν στο επιθετικό κομμάτι.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό να είναι...

με την πλάτη στον τοίχο. Χρειάζεται δηλαδή να πάρει και τα δύο παιχνίδια ώστε να επιστρέψει την επόμενη Παρασκευή στη Μόσχα και να διεκδικήσει το εισιτήριο για το Μιλάνο.

Κι όμως η έναρξη του αγώνα και γενικότερα το πρώτο δεκάλεπτο δεν προδιέγραφαν σε κανένα σημείο πως η αναμέτρηση θα εξελιχθεί έτσι. Παρότι ο Διαμαντίδης αντιμετώπισε πρόβλημα από την αρχή (άνοιξε η μύτη του), ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό και έδειξε να πατά καλά στο παρκέ.

Στο πεντάλεπτο είχε ήδη 3/3 τρίποντα, τα σουτ έμπαιναν και είχε βραχεία κεφαλή έστω και αν η ΤΣΣΚΑ ήταν εκείνη που προηγήθηκε με 21-19 στο 10'. Η συνέχεια όμως ήταν απογοητευτική. Οι Μοσχοβίτες σημείωσαν 16 αναπάντητους πόντους, προηγήθηκαν με 35-19 και ο Παναθηναϊκός είχε πλέον να ανέβει... Γολγοθά.

Το πρόβλημα με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν τόσο τα άστοχα τρίποντα (μέχρι να ξανασκοράρει ο Μπράμος στο 29' είχε 0/9), αλλά ότι έχανε ακόμα και φαινομενικά εύκολα καλάθια. Είτε από μέση απόσταση είτε μέσα από τη ρακέτα, οι παίκτες του Αλβέρτη δεν κατάφερναν να πάρουν σκορ.

Έτσι πήγε... χαμένη και η συνολικά καλή αμυντική εικόνα της ομάδας. Αλλά τα 8 επιθετικά ριμπάουντ, τα έξι παραπάνω κλεψίματα και τα οκτώ λιγότερα λάθη δεν βοήθησαν πουθενά μιας και οι «πράσινοι» στην επίθεση είχαν πρόβλημα.

Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ σε μονοψήφια επίπεδα, ενώ στο τέλος ο Σόνι Ουίμς με προσωπικά καλάθια την ανέβασε και πάνω από τους 20 πόντους με την βραδιά να ολοκληρώνεται με την άνετη νίκη (77-51) της ομάδας του Έτορε Μεσίνα.


Τα δεκάλεπτα: 21-19, 39-25, 50-39, 77-51

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Μεσίνα): Μίτσοφ 12 (3), Φριτζόν 7 (1), Τζάκσον 4, Πάργκο 2, Κρστιτς 10 (1), Ουίμς 23 (3), Ζοζούλιν, Βοροντσέβιτς 9 (1), Σουκχόβτσοφ, Κάουν 2, Χριάλα 4, Χάινς 4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος 4 (1), Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 3 (1), Ούκιτς 15 (1), Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης, Γκιστ 6, Παππάς, Ματσιούλις 5 (1), Ράιτ 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα