Σύνοδος για την Ελλάδα στις Κάννες

14:30 2/11/2011 - Πηγή: AEK365

Στις Κάννες όπου αύριο ξεκινά η Σύνοδος των ηγετών της G-20, εκλήθη και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τις τελευταίες εξελίξεις περί δημοψηφίσματος σε μια νέα διευρυμένη Σύνοδο Κορυφή για την Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί απόψε, Τετάρτη.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι διαμηνύουν στην Αθήνα ότι δεν μπορεί να αλλάξει η συμφωνία των Βρυξελλών για το πακέτο των 100+30 δισ. ευρώ και τη μείωση του χρέους και όλα δείχνουν να κρέμονται σε μία κλωστή.

Σήμερα, στις 6:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) θα γίνει η πρώτη μεγάλη συνάντηση, στην οποία θα είναι παρόντες ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Αργότερα, στις 9:30 το βράδυ, θα συναντηθούν με τον Γ. Παπανδρέου. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι φυσικά η πρόταση για δημοψήφισμα και οι πιθανές επιπλοκές που φοβούνται οι Ευρωπαίοι εταίροι ότι θα προκαλέσει η υλοποίησή της.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα ξεκαθαρίσουν στο μήνυμά τους προς την Αθήνα ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης από τη συμφωνία των ηγετών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με όσα δήλωσαν -ανωνύμως- Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Μετά την ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος οι Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί επικοινώνησαν τηλεφωνικά για να συζητήσουν τις εξελίξεις και να συντονίσουν τα επόμενα βήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα