«Συνεργασία ανταλλαγής γνώσεων»

17:14 17/9/2013 - Πηγή: AEK365

Στο ελληνόφωνο ραδιόφωνο του Πεκίνου μίλησε ο Αργύρης Πεδουλάκης κατά τη διάρκεια της παραμονής του Παναθηναϊκού στην Κίνα και υποστήριξε πως οι «πράσινοι» έχουν την ευκαιρία να μπουν σε μια διαδικασία ανταλλαγής γνώσεων και τεχνογνωσίας με τους Ασιάτες. «Ο Παναθηναϊκός έχει ένα πολύ μεγάλο όνομα στην Ευρώπη που σύμφωνα με την Ευρωλίγκα είναι το πιο γνωστό, και μας ενδιαφέρει να γίνει γνωστός και σε άλλες

Ηπείρους. Η Κίνα είναι μια τεράστια χώρα που έχει τεράστιες προοπτικές και θέλουμε να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία και όχι μόνο. Θέλουμε να δούμε πράγματα που έχουν να κάνουν όχι μόνο με το μπάσκετ - αυτό είναι ένα κομμάτι της κουλτούρας - την φιλοσοφία. Νομίζουμε ότι η Κίνα έχει αυτά τα πράγματα, καθώς έχει μια μεγάλη πολιτιστική παράδοση, οπότε εμείς θα δώσουμε κάποια άλλα πράγματα και θεωρούμε ότι και για την ομάδα μας θα είναι κάτι πολύ ωραίο, να πάρουμε στοιχεία από την Κίνα», είπε μεταξύ άλλων ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Στη συνέχεια, σχολίασε: «Μας ενδιαφέρει πολύ, να καλέσουμε ομάδες στην Αθήνα καθώς και προπονητές Κινέζους. Συγχρόνως τα δικά μας παιδιά μπορούν να έρθουνε εδώ για 15-20 μέρες να συνεργαστούνε. Θέλουμε να είναι μια μόνιμη συνεργασία ανταλλαγής γνώσεων και τεχνογνωσίας. Νομίζω ότι το κινέζικο μπάσκετ μιμήθηκε πάρα πολύ το ΝΒΑ, που είναι πολύ διαφορετικό από το Ευρωπαϊκό μπάσκετ, το οποίο στηρίζει το σύνολο, ενώ το ΝΒΑ στηρίζεται περισσότερο στο άτομο και νομίζω ότι δεν ταιριάζει τόσο πολύ στην Κινέζικη κουλτούρα η οποία στηρίζει το σεβασμό προς το σύνολο».

Keywords
Τυχαία Θέματα