Συνελήφθη σπείρα που έκλεβε σε μετρό, ηλεκτρικό

17:52 2/11/2012 - Πηγή: AEK365

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 42 ατόμων, τα οποία ήταν μέλη σπείρας που το τελευταίο εξάμηνο είχαν πραγματοποιήσεις εκατοντάδες κλοπές σε Μετρό και Ηλεκτρικό.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν σε διάφορα σημεία του κέντρου των Αθηνών 42 μέλη του κυκλώματος, και συγκεκριμένα

13 Ρουμάνοι, 10 Αλβανοί, εννέα Αλγερινοί, τρεις Βούλγαροι, τρεις Γεωργιανοί, δύο Ιρακινοί, ένας Αφγανός και ένας Παλαιστίνιος.

Η σπείρα είχε διαπράξει τουλάχιστον 208 κλοπές σε βάρος πολιτών. Χωρισμένοι σε ομάδες των τεσσάρων ή πέντε ατόμων οι δράστες προσέγγιζαν καθημερινά ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως γυναίκες και ηλικιωμένους, μέσα και έξω από σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και αφαιρούσαν πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα μέσα από τις τσέπες των ρούχων τους και από τις τσάντες τους.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα ασκούσαν και σωματική βία. Οι δράστες έκρυβαν τα κλοπιμαία σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν ειδικά για αυτόν το σκοπό και στην συνέχεια τα πωλούσαν σε τρίτους στο Μοναστηράκι και στο Θησείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα