Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

20:37 10/9/2012 - Πηγή: AEK365

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους τουλάχιστον έως το Σάββατο οι φαρμακοποιοί, οπότε και θα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας «μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης και να εκτονώσει την ένταση» υπό προϋποθέσεις.

Οι όροι που θέτει ο ΠΦΣ είναι η επιμήκυνση

πληρωμών του ΕΟΠΥΥ να αφορά το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας, δηλαδή βιομηχανία, φαρμακεμπόριο και φαρμακεία, καθώς και να προωθηθεί συγχρόνως ο συμψηφισμός χρεών και η ρύθμιση για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

«Ζητάμε διάλογο με το υπουργείο στην βάση αυτού του πλαισίου και συγκαλούμε έκτακτη Γενική Συνέλευση το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε ισχύει η απόφαση της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης της 25ης Αυγούστου.

Σε πιο σκληρή γραμμή κινήθηκε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του στο χρονοδιάγραμμα πληρωμών και είπε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όπως όρισε η γενική συνέλευση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος ζήτησε από τους φαρμακοποιούς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, καθώς το υπουργείο παρουσίασε το πρόγραμμα αποπληρωμής των χρεών του ΕΟΠΥΥ, ενώ τονίζει ότι οι ασφαλισμένοι δεν θα στερηθούν τα φάρμακά τους.

«Οφείλουν να το πράξουν, γιατί εξαντλούμε αυτή την ώρα κάθε δυνατότητα, για να μην εκβιάζεται η Πολιτεία μέσω των ασθενών. Σε αυτούς τους καιρούς οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» είπε ο κ. Λυκουρέντζος στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Β. Κεγκέρογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα