Συνεχίζεται το παραλήρημα των Τούρκων

21:51 4/8/2012 - Πηγή: AEK365

Συνεχίζεται το παραλήρημα των Τούρκων, με τον υπουργό Αθλητισμού της χώρας, Σουάτ Κιλίτς να υποστηρίζει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πήραν την ονομασία τους από τον Όλυμπο της Αττάλειας, ενώ σε όλη αυτή την υπόθεση η ΔΟΕ παρακολουθεί αμέτοχη. «Από τον Όλυμπο της Αττάλειας παίρνουν την ονομασία τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες» και επικαλέστηκε αυτά που είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντηση που

είχε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ ότι «η πηγή της Ολυμπιακής φλόγας είναι η φλόγα που εξακολουθεί να καίει στο Τσίραλι του Ολύμπου της Αττάλειας».

Μάλιστα, σε δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη (02/08) στο Λονδίνο ο Κιλίτς είπε ακόμα ότι ο Ερντογάν ανέφερε στον πρόεδρο της ΔΟΕ: «Εσείς έχετε τη δικαιοδοσία να δώσετε τέλος στη λαχτάρα της Τουρκίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ανατολία περιμένει τη φλόγα της»! Ο ίδιος δε είπε: «Οι φράσεις αυτές ήταν αρκετά δυνατές. Εάν ήμουν πρόεδρος της ΔΟΕ θα είχα επηρεαστεί. Πρέπει πια η Ολυμπιακή φλόγα να επιστρέψει στην Ανατολία, στα εδάφη που γεννήθηκε».

Keywords
Τυχαία Θέματα