Σύνδεσμος φιλάθλων ΑΕΚ Stuttgart 19 Μαϊου - Ανακοίνωση

11:53 3/3/2015 - Πηγή: AEK365

Καταρχήν αναρωτιούνται πολλοί 19 Μαίου; Γιατί; Τι σημαίνει; 19 Μαίου είναι η μέρα μνήμης, ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων.
Μια μέρα που δεν πρέπει να ξεχαστεί, μία μέρα που ταυτίζεται με τη γενοκτονία και τον διωγμό των Ελλήνων από τον Πόντο, την Πόλη, τη Σμύρνη, τη Μικρά Ασία.
Γεγονότα που είναι βαθιά χαραγμένα στο DNA και τις ρίζες της μεγάλης ιδέας του Συλλόγου των Προσφύγων, την ΑΕΚ. Για εμάς εδώ στη Γερμανία "οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι πατεράδες μας μετανάστες"

είναι καθημερινότητα. Μεγαλωμένοι στις εργατικές συνοικίες της Στουτγάρδης, με γονείς που δούλευαν και δουλεύουν σκληρά στα εργοστάσια των μεγάλων βιομηχανιών αυτοκινήτου, κρατάμε την ελληνική ψυχή και τηρούμε τις προσφυγικές μας ρίζες!
Η νοσταλγία μας, τα αισθήματα μας δεν είναι τυχαίο ότι εκφράστηκαν με τον καλύτερο τρόπο από τον μεγάλο ΑΕΚτζή και μεγαλύτερο τραγουδιστή όλων των εποχών, Στέλιο Καζαντζίδη, στον Ποντιακό ύμνο "Στα ξένα είμαι Έλληνας, και στην Ελλάδα ξένος".
Όλοι εμείς οι προσφυγικής καταγωγής και μη Έλληνες της Στουτγάρδης, όλοι ΑΕΚτζήδες, ενώνουμε τις Δυνάμεις μας, την Αγάπη μας για αυτήν τη μεγάλη ιδέα ΑΕΚ και συσπειρωμένοι δίνουμε το μέγαλο παρόν στην πρωτεύουσα των Ελλήνων στη Γερμανία, Στουτγάρδη.
Ενωμένοι, συσπειρωμένοι, παιδιά με φιλότιμο, με καρδιά, με χαρακτήρα, άντρες αρσενικούς και ντόμπρους, όπως συνιθίζεται στις εργατικές συνοικίες με προσφυγικό DNA.
Καλούμε όλους τους Έλληνες, όλους τους ΑΕΚτζήδες, στη Στουτγάρδη, στη Γερμανία, στην Ελλάδα και στο υπόλοιπο εξωτερικό να συμμετέχουν και να υποστηρίξουν αυτην την προσπάθεια.
Εμπρός αετέ - δικέφαλε!

O Proedros
Evangelos Soferis
Til. epikinonias 0049 151 21604463
Facebook "AEK Stuttgart 19 Mai"

Keywords
Τυχαία Θέματα