Συνάντηση Παπανδρέου - Παπαδήμου

11:30 8/11/2011 - Πηγή: AEK365

Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως σχετικά με το όνομα που θα αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού. Αν και χθες είχε γίνει γνωστό ότι «είχε κολλήσει» το θέμα του Λουκά Παπαδήμου, πρώην αντιπρόεδρου του ΕΚΤ, λόγω διαφωνίας της ΝΔ, αυτή την ώρα συναντάται μαζί του ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με Το Βήμα, υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία του Γ.Παπανδρέου και του Αντ.Σαμαρά στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος των εξελίξεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αντιρρήσεις του Αντώνη Σαμαρά για τη συμμετοχή των στελεχών της ΝΔ στην κυβέρνηση συνεργασίας έχουν αρθεί, γεγονός που σημαίνει ότι ικανοποιείται ένας βασικός όρος που έχει θέσει ο κ. Παπαδήμος.

Παράλληλα, πληροφορίες από τη ΝΔ αναφέρουν ότι έχουν αρθεί και οι αντιρρήσεις σχετικά με την ημερομηνία της διεξαγωγής των εκλογών. Η ΝΔ επιθυμούσε κάλπες στις 19 Φεβρουαρίου, ωστόσο ο κ. Παπαδήμος ζήτησε ο ορίζοντας των εκλογών να είναι πιο ελαστικός, κάτι που όπως φαίνεται ικανοποιείται.

Στις 12:00 θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου αναμένεται να ζητηθούν οι παραιτήσεις των υπουργών για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα