Συμμορίες στη Βενεζουέλα κλέβουν... μαλλιά από γυναίκες!

13:58 15/8/2013 - Πηγή: AEK365

Τεράστια έκταση έχει πάρει στη Βενεζουέλα το φαινόμενο των συμμοριών που κλέβουν τα... μαλλιά από ανυποψίαστες γυναίκες στο δρόμο! Οι ληστές κάνουν ένοπλες επιθέσεις σε γυναίκες ακολουθώντας την τακτική αιφνιδιασμού των τσαντάκηδων και τους κόβουν τα μαλλιά, ώστε στη συνέχεια να τα πουλήσουν σε κομμωτήρια για να γίνουν εξτένσιονς ή περούκες!

Στο θέμα αναφέρθηκε ακόμα και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, ο οποίος απηύθυνε έκκληση προς την αστυνομία να εντείνει τις προσπάθειές της για να παταχθεί το φαινόμενο αποκαλώντας τους κλέφτες «μαφιόζους», οι οποίοι

δρουν σε όλη τη Βενεζουέλα και κυρίως στην πόλη του Μαρακάιμπο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχει μια συμμορία, γνωστή ως «τα πιράνχας», η οποία έχει βάλει στο «μάτι»... τις κοτσίδες και τις αλογοουρές των γυναικών. Οι κλέφτες στοχεύουν γυναίκες με μακριά, ίσια μαλλιά, καθώς αυτός ο τύπος έχει περισσότερη «ζήτηση» για εξτένσιονς. Τις εξαναγκάζουν με τη βία να δέσουν τα μαλλιά τους σε κοτσίδα και στη συνέχεια τα κόβουν.

Όπως αναφέρει ο στιλίστας Γιονάθαν Μοράλες η ζήτηση για εξτένσιονς με φυσικά μαλλιά στη Βενεζουέλα έχει παρουσιάσει αύξηση 30%, ωστόσο ο ίδιος λέει ότι δεν δέχεται να αγοράσει μαλλιά από πωλητές του δρόμου. Αν και οι κλοπές μαλλιών αυξάνονται, οι καταγγελίες από την πλευρά των θυμάτων είναι ελάχιστες. Όπως ανέφερε στο BBC ένα θύμα κλοπής, οι γυναίκες φαίνεται να φοβούνται περισσότερο τα πειράγματα του κοινωνικού τους περίγυρου μετά τη δημοσιοποίηση της τραυματικής εμπειρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα