Συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ

20:46 15/6/2014 - Πηγή: AEK365

Εκτακτη συνάντηση είχαν το απόγευμα της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος.

Η συνάντησή τους που άρχισε στις 6:00 το απόγευμα της Κυριακής ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξήλθε της συσκέψεως στο Μαξίμου και μπήκε στο αυτοκίνητό του χωρίς να κάνει

δηλώσεις.

Αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ήταν θέματα των διεθνών επισκέψεων και επαφών τους της ερχόμενης εβδομάδας καθώς και ζητήματα που άπτονται του συντονισμού της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβερνητικού εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη.
«Κατά τη συζήτησή τους αντάλλαξαν απόψεις ενόψει των αφίξεων στη χώρα μας ξένων ηγετών, των επισκέψεων στο εξωτερικό που θα πραγματοποιήσουν οι ίδιοι στο προσεχές διάστημα και των συνεδριάσεων των ευρωπαϊκών οργάνων ενόψει της λήξης της Ελληνικής Προεδρίας» αναφέρει η κ. Βούλτεψη.
«Συζητήθηκε επίσης και το πλαίσιο των επαφών με τους θεσμικούς εταίρους καθώς και οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία».
Όσον αφορά στο ειδικότερο θέμα των διαθεσιμοτήτων των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
«Προκηρύσσονται αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ.
Όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται - σύμφωνα με τη νομοθεσία - κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Στο μεταξύ, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ.
Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη».
Συνάντηση Βενιζέλου-υπουργών του ΠαΣοΚ την Δευτέρα
Πολιτική επανατοποθέτηση της κυβέρνηση έναντι της τρόικας σε μια σειρά προαπαιτούμενων μέτρων θα επιχειρήσει ο Ευ. Βενιζέλος.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει καλέσει σε σύσκεψη την Δευτέρα τους υπουργούς και τους υφυπουργούς του ΠαΣοΚ και αναμένεται να τους ζητήσει να επιμείνουν στην ανάγκη της εθνικής διαπραγμάτευσης για ζητήματα όπως είναι η διαθεσιμότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, το Ασφαλιστικό, οι ομαδικές απολύσεις - για τις οποίες υπάρχει απόλυτο βέτο από την πλευρά του ΠαΣοΚ.
Ανέθεσε μάλιστα στον Χρ. Πρωτόπαπα και στον Π. Ρήγα να βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Δ. Σταμάτη και τον Στ. Παπασταύρου από το γραφείο του Πρωθυπουργού ώστε να διαμορφωθεί κοινή επιχειρηματολογία έναντι της τρόικας.
Παρά τις πιέσεις που ασκούνται από το ΔΝΤ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στη συνάντηση με τον Ι. Στουρνάρα και τον κ. Παπασταύρου στο Βερολίνο, όταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών του επισήμανε ότι κάποια μέτρα ελήφθησαν βιαστικά και θα πρέπει να αναθεωρηθούν.

Πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα