Σύγκρουση Τσίπρα-Στουρνάρα στην Βουλή

12:12 17/1/2014 - Πηγή: AEK365

Το θέμα της μετακίνησης του υπουργού Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδος επισκίασε τη συζήτηση στη Βουλή για την επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Γιάννη Στουρνάρα

και του Αλέξη Τσίπρα.
Αδιανόητο χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας να μετακινηθεί ο Γιάννης Στουρνάρας από το υπουργείο Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδος.
«Αυτή η επιλογή είναι έξω από κάθε λογική δημοκρατικής μετάβασης, δεν μπορεί να ληφθεί μία τέτοια απόφαση χωρίς τη συναίνεση του κόμματος που θα είναι σε λίγο στην κυβέρνηση και αυτό οφείλετε όλοι να το σεβαστείτε», είπε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι «εγώ δεν είπα τίποτα γι' αυτό το θέμα, έχω πολύ δουλειά, αν θέλετε να λάβετε μέρος στα σενάρια... δικό σας θέμα, δεν με αφορά.»
Για ανευθυνότητα και για μικροκομματικό συμφέρον κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Στουρνάρας.
Αναφερόμενος στην υπόθεση του ΤΤ ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι τα επισφαλή δάνεια δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας, και εκτίμησε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι η κορυφή του παγόβουνου ενώ μίλησε για πλιάτσικο αναφερόμενος στη διαχείριση του τραπεζικού συστήματος.
«Επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης έχει ξεκινήσει μια διαδικασία κάθαρσης άνευ προηγουμένου» απάντησε ο Υπουργός Οικονομικών τονίζοντας «δεν χαριστήκαμε ούτε θα χαριστούμε σε κανέναν. Ασυλία δεν προβλέπεται για κανέναν» διεμήνυσε.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Τράπεζα της Ελλάδας διεξάγει συνεχώς ελέγχους στις τράπεζες από το 2009 έως σήμερα, οπότε έχουν διεξαχθεί 160 επιτόπιοι έλεγχοι σε όλες τις τράπεζες ενώ σημείωσε ότι στο πλαίσιο της των διαδικασίας για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι έχουν γίνει πάνω από 100 έλεγχοι.
Πάντως, μετά από την πρόκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί από το Υπουργείο Οικονομικών και να αναλαμβάνει τη διοίκηση της Τράπεζας τη Ελλάδα και την προειδοποίηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει η σημερινή κυβέρνηση με τις επιλογές της να δεσμεύσει και τις επόμενες, ο κ. Στουρνάρας διέψευσε -προς το παρόν - καθώς όπως είπε «τα μελλοντικά σας σχέδια για μένα δε με ενδιαφέρουν. Εγώ είμαι εδώ, έχω πάρα πολύ δουλειά τους επόμενους μήνες, αν θέλετε να λάβετε μέρος εσείς σε αυτά τα σενάρια δεν με αφορούν» είπε.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις Παπούλια περί αποχώρησής του, και διεμήνυσε ότι «Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξει η Βουλή που θα έχει πλειοψηφία τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις που αντιμάχονται το μνημόνιο».
«Μηδένα προ του τέλους μακάριζε, ο χρόνος κυλά» ήταν η απάντηση του κ. Στουρνάρα που κατηγόρησε εκ νέου το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει προτάσεις και τόνισε ότι την ευθύνη για την έξοδο της χώρας από την κρίση την έχουν αναλάβει οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις του τόπου» εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκαταλέγεται σε αυτά.»

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα