Συγκλονιστικό βίντεο με τους Ισραηλινούς να χτυπούν σπίτια στη Γάζα (VIDEO)

12:19 14/7/2014 - Πηγή: AEK365

Είναι η στιγμή που ένα αεροσκάφος του ισραηλινού στρατού ρίχνει πυραύλους σε μια κατοικημένη περιοχή της Γάζας. Το βίντεο αυτό έχει εγείρει πολλές αντιδράσεις σχετικά με την τεχνική που χρησιμοποιεί ο στρατός για να προειδοποιήσει τους άμαχους για μια επικείμενη ρίψη πυραύλων.

Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους, περίπου δεκαπέντε λεπτά μετά το προειδοποιητικό βλήμα που προκάλεσε μικρές καταστροφές ένα δεύτερο που εκτοξεύτηκε από ένα F16 κατέστρεψε ολοκληρωτικά το σπίτι.

Το αρχικό βλήμα είναι μέρος ενός αμφιλεγόμενου

συστήματος προειδοποίησης που χρησιμοποιεί ο ισραηλινός στρατός για να υποχρεώσει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους καθώς έχουν χαρακτηριστεί από τους Ισραηλινούς ως πιθανά κρησφύγετα των μαχητών της Χαμάς.

Αγνοώντας τις διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ κλιμάκωσε τις επιχειρήσεις του κατά της Λωρίδας της Γάζας, βομβαρδίζοντας στόχους σε οργανισμούς που θεωρούνται ύποπτοι για σχέσεις με τη Χαμάς, ενώ επιχείρηση κατά θέσης της Χαμάς πραγματοποίησαν το Σάββατο οι ισραηλινοί κομάντο εντός της Γάζας, για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα