Στους Λέικερς ο Στιβ Νας

11:22 5/7/2012 - Πηγή: AEK365

Αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι Λος Άντζελες Λέικερς συμφώνησαν με τον Στηβ Νας και έτσι ο 38χρονος Καναδός γκαρντ θα αγωνίζεται στην ομάδα του Λος Άντζελες για τα επόμενα τρία χρόνια έναντι 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο για να ολοκληρωθεί η συμφωνία θα χρειαστεί και η συνδρομή των Φίνιξ Σανς.
Πιο συγκεκριμένα, οι Λέικερς δεν έχουν χώρο στο σάλαρι καπ για να ολοκληρώσουν την συμφωνία και για αυτό ο Νας θα πρέπει να υπογράψει πρώτα συμβόλαιο με τους Σανς και στην συνέχεια να παραχωρηθεί στους Λέικερς ως sign

and trade. Η συμφωνία αυτή προβλέπει την παραχώρηση από τους Λέικερς στους Σανς μερικών μελλοντικών ντραφτ πικ (πρώτου και δεύτερου γύρου του 2013, πρώτου γύρου το 2015 και δεύτερου γύρου του 2014) και την εξαίρεση που είχαν στην διάθεσή τους από την ανταλλαγή που έστειλε πέρυσι τον Λαμαρ Όντομ στους Μάβερικς.
Σε δηλώσεις του ο Νας τόνισε: "Για 8 σεζόν ευλογήθηκα να αγωνιστώ σε μια ομάδα και σε μια πόλη που με αγκάλιασαν και πλέον αποκαλώ σπίτι μου. Είναι μια δύσκολη δουλειά και το μόνο σταθερό πράγμα στην ζωή είναι η αλλαγή. Αφού μίλησα με τον ιδιοκτήτη και τον πρόεδρο, συμφωνήσαμε ότι είναι ώρα και για τις δυο πλευρές να προχωρήσουμε προς νέες κατευθύνσεις. Τους πλησίασα και τους ρώτησα αν είναι διατεθειμένοι να με στείλουν μέσω sign and trade στο Λος Άντζελες επειδή ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να μείνω κοντά στα παιδιά και την οικογένεια μου. Εξέφρασαν απορία και δεν ήθελαν να το κάνουν. Ευτυχώς όμως για εμένα το ξανασκέφτηκαν. Είδαν ότι μπορούσαν να πάρουν σημαντικά ανταλλάγματα για την ομάδα τους που θα την κάνουν καλύτερη, ανταλλάγματα που δεν θα μπορούσαν να βρουν αλλού και ήταν λογικό για αυτούς να κάνουν συμφωνία που θα βοηθήσει τον σύλλογο τους να γίνει καλύτερος. Δεν θα μπορούσα να ήμουν περισσότερο ευγνώμων στον σύλλογο και ειδικά στον Ρόμπερτ. Ξέρω πόσο δύσκολο ήταν για αυτόν και το γεγονός ότι ήταν διατεθειμένος να βοηθήσει εμένα και την οικογένεια μου με αυτό τον τρόπο σημαίνει πολλά για εμένα και λέει πολλά για τον χαρακτήρα του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την κίνηση. Οι Σανς είναι ένας καταπληκτικός σύλλογος και οι φίλαθλοί τους πρέπει να είναι ενθουσιασμένοι για το μέλλον της ομάδας. Ελπίζω ότι θα κερδίσουν ένα Πρωτάθλημα σύντομα για χάρη όλων αυτών των απίστευτων φιλάθλων αλλά και των εξαιρετικών ανθρώπων που βρίσκονται στον σύλλογο".

Keywords
Τυχαία Θέματα