Στους δρόμους για την Πρωτομαγιά

12:32 1/5/2012 - Πηγή: AEK365

Πάνω από 5.000 ανθρωποι έχουν κατέβει στο κέντρο της Αθήνας, ύστερα από κάλεσμα των συνδικάτων και διαδηλώνουν για την Πρωτομαγιά. Οι άνθρωποι κάθε κάθε ηλικίας, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, κατευθύνονται προς την πλατεία Συντάγματος.

Επίσης, συγκέντρωση έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επί της Πατησίων πραγματοποίησαν μέλη των κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η

συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας, του οποίου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία πάνω από έξι μήνες.

Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα συνδικάτα αναφέρουν ότι η φετινή πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση αποκτά ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μετά τα συνεχή σκληρά, άδικα, αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που έχουν επιβληθεί από τρόικα και κυβέρνηση.

Τα καταστήματα την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά, καθώς και για φέτος η Πρωτομαγιά εξομοιώνεται με Κυριακή και κηρύσσεται υποχρεωτική αργία.

Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, οι εργαζόμενοι την επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργαστούν, μόνο την προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα