Στουρνάρας: Τα μέτρα φτάνουν... προς το παρόν!

13:45 5/12/2012 - Πηγή: AEK365

Προς το παρόν τα μέτρα που έχουν ληφθεί φτάνουν, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας πως εάν επιτευχθούν οι στόχοι δεν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα εντός του 2013.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός, ωστόσο, είπε ότι «αν νερώσουμε το κρασί μας για παράδειγμα στο θέμα της φορολογικής μεταρρύθμισης, θα υπάρξει πίεση για παραπάνω μέτρα».

Ο κ. Στουρνάρας

υπογράμμισε ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης θα εξαρτηθεί από την επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων και παρέπεμψε για τις τελικές αποφάσεις στην επόμενη Σύνοδο.

Ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εθελοντική, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να δοθεί πολιτική εντολή για τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία θα κρίνουν ανεξάρτητα εάν επιθυμούν να συμμετέχουν.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο Eurogroup, τόνισε πως αν δεν υπήρχε συμφωνία, η Ελλάδα θα κατέρρεε πλήρως και θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με τις τράπεζες, τα τρόφιμα και τα φάρμακα.

«Προς το παρόν φαίνεται να πετυχαίνουμε» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να διαφυλαχθούν όσα έχει πετύχει η κυβέρνηση μέχρι σήμερα.

«Πιστεύω στην ιστορία καθώς έχει υποδείξει ότι τα πράγματα εξελίσσονται ορθολογικά. Δεν πρέπει να διακυβεύουμε την επιτυχία, γυρίσαμε τον κάβο αλλά δεν έχουμε βγει από φουρτούνα», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα