Στον τελικό ο Ιακωβάκης

16:54 28/6/2012 - Πηγή: AEK365

Οπως το 2002 στο Μόναχο, το 2006 στο Γκέτεμποργκ και το 2010 στην Βαρκελώνη,έτσι και στο Ελσίνκι ο Περικλής Ιακωβάκης θα δώσει το παρών στον τελικό των 400 μ. εμπ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών - Γυναικών που γίνεται στην φινλανδική πόλη.
Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ήταν δεύτερος στην σειρά του και πήρε την απευθείας πρόκριση στον τελικό. Νικητής ήταν ο Ουκρανός Στάνισλαβ Μελνίκοφ, χάλκινος πριν δύο χρόνια στη Βαρκελώνη, με 49.72, έναντι του 49.83 που έκανε ο Ελληνας αθλητής. Την καλύτερη επίδοση των ημιτελικών

σημείωσε ο Εμιρ Μπέκριτς με 49.37, επίδοση που είναι ρεκόρ Σερβίας. "Δεν ήμουν πολύ καλός. Είχα κάποια προβληματάκια τεχνικής, λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης πάνω στην κούρσα. Επρεπε να κερδίσω την κούρσα να έχω τρέξει πιο γρήγορα. Τώρα τα κεφάλια μέσα και αύριο να πάμε για τα καλύτερα.
Πρέπει να πάω καλό στον τελικό, γιατί χρωστάω και μια υπόσχεση . Το θέμα είναι να είμαι εγώ ανταγωνιστικός αύριο. Και νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μου βγουν σωστά οι διασκελισμοί", είπε ο Ιακωβάκης, ο οποίος με 49.04 έχει την κορυφαία φετινή επίδοση, από όλους όσοι ταξίδεψαν στο Ελσίνκι. Ο Ιακωβάκης ήταν ο ένατος Ελληνας αθλητής που εξασφαλίζει τη συμμετοχή του σε τελικό στην διοργάνωση του Ελσίνκι.
Στον πρώτο διάδρομο της πρώτης ημιτελικής σειρά έτρεξε ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος όμως τερμάτισε σε 51.89 έμεινε όγδοος στη σειρά του και 23ος στο σύνολο.
"Η ευκαιρία μου ήταν χθες, που έτρεχα στον έβδομο διάδρομο. Σήμερα στον πρώτο δεν είχα τύχη. Ήθελα μια κούρσα κοντά στο φετινό μου ρεκόρ, το θετικό είναι πως έτρεξα στον ημιτελικό", είπε ο Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα