Στον πάτο των Πηγαδιών ο ΟΣΦΠ

19:21 22/1/2012 - Πηγή: AEK365

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

SKODA ΞΑΝΘΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)

ΓΗΠΕΔΟ: SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΡΕΝΑ

class="MsoNormal"> Με σκυμμένο κεφάλι έφυγε από την Ξάνθη ο Ολυμπιακός που γνώρισε την ήττα από την SKODA (1-0) και βλέπει το «σίγουρο» πρωτάθλημα της έναρξης της σεζόν να κάνει… φτερά. Οι «Ακρίτες» έπαιξαν ψυχωμένα και πήραν μια ρεβάνς για την ήττα στο Καραϊσκάκη στις καθυστερήσεις. Πολύ κακή εικόνα παρουσίασαν οι «ερυθρόλευκοι» που έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Νωθρά μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγώνα, με τον Ολυμπιακό να έχει την κυριαρχία, χωρίς να το εκμεταλλευτεί. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπιζαν προβλήματα στην δημιουργία των φάσεων και έκαναν αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις. Από μία καλή στιγμή είχαν οι δύο ομάδες, με τον Μαρκόφσκι να πιάνει «αέρα» στο 9ο λεπτό μπροστά από τον Μέγιερι έπειτα από ωραία μακρινή μπαλιά του Εντιμάρ.

Η απάντηση από πλευράς Ολυμπιακού ήρθε στο 31’ με τους αμυντικούς των γηπεδούχων να διώχνουν την μπάλα πριν την προλάβει ο Πάντελιτς, μέσα από την μικρή περιοχή, έπειτα από γύρισμα του Μανιάτη.

Οι φάσεις λιγόστευαν όσο πέρναγε η ώρα ενώ τα λάθη πλήθαιναν. Οι Πειραιώτες κατάφεραν όμως να κάνουν μία φάση, στην εκπνοή του πρώτου μέρους, με τον Αμπντούν να αστοχεί από κοντά, έπειτα από σέντρα του Φετφατζίδη.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ ανώτερο ποιοτικά, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν με διάθεση στην επανάληψη. Η πρώτη ευκαιρία ανήκε στον Ολυμπιακό με τον Μαρκάνο να μη μπορεί να σκοράρει με το κεφάλι έπειτα από κόρνερ του Ιμπαγάσα στο 50΄. Στην αμέσως επόμενη φάση οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Βλαχοδήμο έπειτα από πολύ όμορφη κάθετη πάσα του Βασιλακάκη.

Στη συνέχεια οι Πειραιώτες ανέβηκαν ψηλά και πιεζαν τους «Ακρίτες», ωστόσο δεν κατάφερναν να ισοφαρίσουν. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο του Ντιόγο και του Τοροσίδη στα χαφ. Αυτό έφερε πίεση στα καρέ των γηπεδούχων, οι οποίοι όμως αμυνόταν σωστά και δεν άφηναν τους «ερυθρόλευκους» να απειλήσουν. Οι παίκτες των Πειραιωτών είχαν «εγκατασταθεί» έξω από την περιοχή του Βιβιανί, όμως αστοχούσαν στην τελική προσπάθεια.

Τα λάθη από πλευράς φιλοξενούμενων συνεχιζόταν, και όσο πέρναγε η ώρα τόσο το άγχος έκανε την εμφάνισή του στους παίκτες του Ολυμπιακού.

Η φάση του αγώνα έγινε στον 80’ με τον Ντιόγο να αποτυγχάνει να νικήσει τον Γάλλο γκολκίπερ της Ξάνθης από κοντά έπειτα από ωραία πάσα του Φετφατζίδη, παραμένοντας το σρκο στο 1-0 για τους «Ακρίτες». Η πίεση των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, χωρίς όμως να καταφέρει να φέρει το ματς στα ίσα, ούτε στη φάση του 87ου λεπτού με τον Πάντελιτς να μην προλαβαίνει τη μπάλα μπροστά από την εστία του Βιβιανί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Αθλητικά > AEK365