«Στόχος μου να καταρρίψω το Πανελλήνιο ρεκόρ»

16:37 10/7/2012 - Πηγή: AEK365

Ένας εκ των έξι Ελλήνων κολυμβητών που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων που διεξήχθη στην Αμβέρσα ήταν και ο Μιχάλης Κοντιζάς. Ο 17χρονος κολυμβητής του Εθνικού Πειραιά, ο οποίος αγωνίστηκε στα 50, 100 και 200μ. ύπτιο πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την συνολική του παρουσία στο πρωτάθλημα και τους μελλοντικούς του

στόχους.

Αναφορικά με το αγώνισμα των 50μ. ύπτιο και το γεγονός ότι κατάφερε να καταρρίψει τρεις φορές το ατομικό του ρεκόρ, ο Μιχάλης Κοντιζάς ανέφερε: «Η κούρσα που πραγματοποίησα το πρωί και πέτυχα ατομικό ρεκόρ 26.87 με ανέβασε ψυχολογικά. Στον ημιτελικό κατάφερα να πέσω κι άλλο στο 26.33. Πριν τον τελικό ένιωθα πολύ καλά. Μάλιστα, συζητούσα με τον κ. Αθυμαρίτη και του είχα πει ότι θα τερματίσω με 26.30. Το είχα πιστέψει και έτσι έγινε. Τα πήγα πολύ καλά και έκανα νέο ρεκόρ μου. Στόχος μου είναι του χρόνου να πέσω κάτω από 26.00 και να καταρρίψω και το Πανελλήνιο ρεκόρ».

Για την προσπάθειά του στο αγώνισμα των 100μ. ύπτιο ο νεαρός κολυμβητής δήλωσε: «Περίμενα μια καλύτερη εμφάνιση στους πρωινούς προκριματικούς. Ωστόσο, κατάφερα να περάσω στην 16άδα και στον απογευματινό ημιτελικό εμφανίστηκα περισσότερο συγκεντρωμένος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί ήρθα 2ος στους 95άρηδες και θα έχω περισσότερες ελπίδες για διάκριση του χρόνου».

Ο Μιχάλης Κοντιζάς μίλησε επίσης για την αναπάντεχη συμμετοχή του στον ημιτελικό των 200μ. ύπτιο και εξήγησε τι ακριβώς συνέβη, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όλους όσους τον στηρίζουν:

«Το πρωί που έπεσα στην κούρσα ήμουν καλά. Κολύμπησα και κατέρριψα το ατομικό μου ρεκόρ. Ωστόσο, τερμάτισα 17ος και είχα στεναχωρηθεί γιατί είχα χάσει για λίγο την 16άδα. Αργότερα, με πληροφόρησε ο Ανδρέας Βαζαίος ότι είχε αποσυρθεί κάποιος από τον ημιτελικό και έτσι κολύμπησα και πέτυχα ξανά ρεκόρ. Πιστεύω ότι ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση. Δεν το περίμενα να τα πάω τόσο καλά. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου Μανώλη Κουτσουδάκη και Άκη Οικονόμου καθώς επίσης και την οικογένειά μου».

Όσον αφορά το Ενιαίο πρωτάθλημα κατηγοριών που διεξάγεται από σήμερα στο ΟΑΚΑ, ο 17χρονος κολυμβητής δήλωσε: «Στόχος μου είναι να μπορέσω να νικήσω στα τρία ύπτια. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από το πώς θα μου βγει η κούραση από το Ευρωπαϊκό. Ένας από τους λόγους που συμμετέχω είναι για να βοηθήσω την ομάδα μου, τον Εθνικό Πειραιά. Στόχος μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα στην κατηγορία των Εφήβων / Νεανίδων».

Keywords
Τυχαία Θέματα