«Στόχος και το Γουόρλντ Λιγκ»

21:57 27/1/2015 - Πηγή: AEK365

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας γυναικών Γιώργος Μορφέσης μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, μετά τη σπουδαία νίκη με 10-7 επί της Ισπανίας, τονίζοντας: «Είναι μια σημαντική νίκη για εμάς, μετρά πολύ για την αυτοπεποίθηση μας. Η νίκη ξεκίνησε από την πολύ καλή άμυνα που είχαμε, περιορίσαμε σημαντικά τα μεγάλα ατού της Ισπανίας. Βέβαια, η Ισπανία είχε δύο σημαντικές αλλαγές, έλειπε η Παρέχο και η Τάραγκο, δύο από τις καλύτερες τους παίκτριες, αλλά και σε εμάς έλειπε η Αντιγόνη Ρουμπέση, οπότε οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες.

Ήμασταν διαβασμένοι στην άμυνα, ακολουθήσαμε το πλάνο μας και στην επίθεση καταφέραμε και ελέγξαμε το ρυθμό και φανήκαμε ιδιαίτερα έξυπνοι εκεί που θέλαμε, αν και στο τέλος βιαστήκαμε λίγο. Τα πράγματα πήγαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει».

Στόχος για την ελληνική ομάδα είναι και η πρόκριση στην τελική φάση του Γουόρλντ Λιγκ, όπως τονίζει ο Γιώργος Μορφέσης: «Η ομάδα δίκαια συγκαταλέγεται στις καλύτερες ομάδες του κόσμου, οπότε μια τέτοια νίκη είναι πολύ θετική, είτε πρόκειται για Γουόρλντ Λιγκ, είτε πρόκειται για μεγαλύτερης εμβέλειας διοργάνωση, όπως το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είμαστε σε καλό δρόμο, πρέπει το καλοκαίρι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι, να βρούμε χώρο να προπονηθούμε και να μην έχουμε τραυματισμούς. Εμείς παίζουμε για την πρόκριση σε αυτή τη διοργάνωση, θέλουμε δυνατά παιχνίδια, εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα πολλές φορές να κάνουμε προπόνηση, λόγω οικονομικών συνθηκών. Το Γουόρλντ Λιγκ είναι πάντα στόχος και τα πάντα θα κριθούν στα δύο επόμενα πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια για εμάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα