Στο σπίτι με κούριερ οι ακαθαρσίες των σκύλων!

20:01 7/8/2013 - Πηγή: AEK365

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος με τα περιττώματα των σκύλων στους δρόμους που δεν μαζεύουν οι ιδιοκτήτες τους το δημοτικό συμβούλιο της κωμόπολης Μπρουνέτ στην Ισπανία σκέφτηκε και ανέπτυξε μια ξεχωριστή καμπάνια.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, μια ομάδα εθελοντών έκαναν περιπολίες στη πόλη για να εντοπίσουν όσους ιδιοκτήτες σκύλων δεν μάζευαν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους. Κατόπιν τούτου, τους προσέγγιζαν, μίλαγαν μαζί τους ώστε να μάθουν

τα στοιχεία τους (όνομα και ράτσα σκύλου).
Έτσι, ψάχνοντας στη βάση δεδομένων όπου καταχωρούνται όλα τα κατοικίδια της πόλης έβρισκαν τη διεύθυνσή τους και μέσα σε λίγες ώρες ο ανεύθυνος ιδιοκτήτης λάμβανε σπίτι του σε ένα κουτί τις ακαθαρσίες του σκύλου του, όπου πάνω αναγραφόταν «απολεσθέντα και ευρεθέντα».
Όπως τονίζει και ο δήμαρχος της πόλης, ο Borja Gutierrez: «Είναι ο σκύλος σου, είναι οι ακαθαρσίες σου».
Συνολικά απεστάλησαν 147 δέματα μέσα σε μια εβδομάδα και έκτοτε η πόλη των δέκα χιλιάδων κατοίκων αναφέρει μείωση 70% στις ακαθαρσίες που αφήνονται στους δρόμους.
Μάλιστα, η εν λόγω καμπάνια αναπτύχθηκε δωρεάν από τη διαφημιστική εταιρία McCann και κέρδισε το βραβείο Sol de Plata στο Ιβηρο-Αμερικανικό Διαφημιστικό Φεστιβάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα