Έξι χρόνια φαγούρα…

16:44 16/2/2013 - Πηγή: AEK365

FA CUP- 5ος ΓΥΡΟΣ

ΛΟΥΤΟΝ- ΜΙΛΓΟΥΟΛ: 0-3
Γήπεδο: Κένιλγουορθ Ρόουντ

Εύκολη νίκη πρόκριση με 3-0 πέτυχε η Μίγλουολ μέσα στην έδρα της Λούτον.

Η Μίγλουολ άνοιξε το σκορ μόλις στο 12ο λε΄το, καθώς μετά από τραγικό λάθος του Κόβακς, ο Χένρι μπήκε στη φάση και πλάσαρε ιδανικά τον Τάιλερ. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 36' μετά από σέντρα του Χένρι ο Χαλς με περίεργο τρόπο έκανε το 2-0.

Στο 74ο λεπτό η Μίλγουολ θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ, αλλά ο Τάιλερ απέκρουσε

εντυπωσιακά το σουτ του Κίοχ. Μάλιστα στο επόμενο ακριβώς λεπτό ο Κίοχ έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά κατάφερε να αστοχήσει, αλλά στο 86' ο Ν'Σκουεσάν με πλασέ σε κενή εστία μετά από απόκρουση του Τάιλερ σε σουτ του Μαρκίς, έκανε τα τελικό 3-0.

ΛΟΥΤΟΝ: Τάιλερ, Τέιλορ, Χένρι, Κόβακς, Χόουλς, Λόουλες, Σμιθ, Μεντί (69' Σο), Ο' Ντόνελ (64' Φλίτγουντ), Ρέντελ, Γκρέι

ΜΙΛΓΟΥΟΛ: Φορντ, Νταν, Μπίβερς, Όσμπορν, Λόουρι, Χένρι (89' Σμιθ), Τρότερ, Αμπντού, Φίνι (62' Ν'Γκουεσάν), Χαλς (70' Μαρκίς), Κίοχ


ΑΡΣΕΝΑΛ- ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ: 0-1
Γήπεδο: Emirates

Καλό το νέο στάδιο, καλές οι μεταγραφές νέων παικτών και η ακριβές μεταπωλήσεις, καλός και άγιος ο Αρσέν Βενγκέρ, αλλά 6 χρόνια χωρίς κούπα είναι όπως και να το κάνουμε πολλά. Η Άρσεναλ έχασε με 1-0 από την Μπλάκμπερν, έμεινε εκτός και από το FA Cup και πλέον δεν έχει κανένα στόχο να κυνηγήσει, εκτός από το Τσάμπιονς Λιγκ...

Στο 3ο μόλις λεπτό ο Πέντερσεν εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Όλσον δεν μπόρεσε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 24' ο Κιν απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ντιαμπί. Στο 29' ο Κιν είπε όχι σε ακόμη μία κεφαλιά, από τον Βερμάελεν αυτή τη φορά, ενώ στο 43' ο Ζερβίνιο δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά σε τετ α τετ με τον Κιν.

Στο 67ο λεπτό το σουτ του Ροζίτσκι τράνταξε το δοκάρι του Κιν, αλλά στο 72' ο Σέζνι απέκρουσε ασταθώς ένα σουτ του Όλσον και ο Καζίμ Ρίτσαρντς έκανε από κοντά τα 1-0. στο 71' ο Βενγκέρ σε ένα δείγμα πανικού, έκανε τριπλή αλλαγή, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να αποτρέψει τον αποκλεισμό.

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Κοκλέν, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ντιαμπί, Ροζίτσκι (71' Γουίλσιρ), Αρτέτα, Ζερβίνιο (71' Καθόρλα), Τσάμπερλεϊν (71' Γουόλκοτ), Ζιρού

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ: Κιν, Νταν, Χάνλεϊ, Όλσον (64' Μπέντλεϊ), Πέντερσεν, Γουίλιαμσον, Λόου, Όλσον Μ, Καζίμ, Ρόουντς (83' Γκουντγουίλι)

ΜΙΛΤΟΝ ΚΕΪΝΣ ΝΤΟΝΣ- ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ: 1-3
Γήπεδο: Στάντιουμ ΜΚ

Μεγάλη πρόκριση μέσα στην έδρα της Μίλτον Κέινς Ντονς πανηγύρισε η Μπάρνσλεϊ που νίκησε με 3-1.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Μπάρνσλεϊ που άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό. ο Μέιλις έβγαλε όμορφη μπαλιά και ο Ντάγκναλ με πλασέ νίκησε τον Μάρτιν. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 12' έκαναν το 2-0 με τον Χέιργουντ.

Η Μίλτον Κέινς Ντονς μείωσε σε 2-1 στο 62ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Μπόντγουιτς, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κάνει κάτι άλλο. Αντίθετα η Μπάρνσλεϊ πέτυχε και 3ο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Νταγκνάλ. Στο 90+6' αποβλήθηκε και ο Άλαν Σμιθ της Μίλτον Κ.Ν.

ΜΚ ΝΤΟΝΣ: Μάρτιν, Οτσεμομπόρ, ΜακΚένζι, Γουίλιαμς, Λιούινγκτον, Πότερ, Χάρλεϊ (46' Κίκσεν), Πάουελ, Τσάντγουικ, Μπόντγουιτς (67' Λάινε), Σμιθ

ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ: Στιλ, Γουάισμαν, Κρέινι, Κένεντι, Γκόλμπουρν, Χάσελ (70' Ντέλαπ), Πέρκινς, Ετούχου (57' Ο'Μπράιεν), Μέιλις, Ντάγκναλ, Χέιργουντ (46' Σκότλαντ)

ΟΛΝΤΑΜ- ΕΒΕΡΤΟΝ: 2-2
Γήπεδο: Μπαουντάρι Παρκ

Στο τέλος το έσωσε η Όλνταμ, που πήρε ισοπαλία 2-2 από την Έβερτον κι έστειλε το ματς σε επαναληπτικό.

Η Όλνταμ αιφνιδίασε την Έβερτον και άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό, καθώς μετά από κόρνερ των «ζαχαρωτών» ο Κροφτ έφυγε στην κόντρα, έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο Ομπίτα από κοντά νίκησε τον Χάουαρντ . Η Έβερτον ανέβασε στροφές στη συνέχεια και έφτασε στην ισοφάριση στο 24' με σουτ του Ανιτσέμπε μέσα από την περιοχή, ενώ στην επόμενη φάση η Όλνταμ είχε δοκάρι σε σουτ του Ομπίτα.

Η Έβερτον μπήκε δυνατά στην επανάληψη και πήρε το προβάδισμα στο 48ο λεπτό με κεφαλιά του Γιαγκέλκα μετά από κόρνερ, ενώ στο 52' το σουτ του Πίενααρ πέρασε μόλις άουτ. στο 89ο λεπτό ο Χάουαρντ απομάκρυνε εντυπωσιακά το σουτ του Σίμπσον, αλλά στο 90+4' ο Σμιθ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.

ΌΛΝΤΑΜ: Μπουζάνης, Μπράουν, Γκράουντς, Βεσολόφσκι (66' Φίρμαν), Ταρκόφσκι, Κροφτ, Ιβελούμο (61' Σμιθ), Ομπίτα (71' Σίμπσον), Μπάρναρντ, Μπάξτερ

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Νέβιλ, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Ντιστέιν, Όσμαν, Πίεναρ, Γκίμπσον, Φελαϊνί, Ανιτσέμπε (46' Μιραλάς), Γέλαβιτς (90' Ντάφι)

Keywords
Τυχαία Θέματα