Στο Μπάρι τα προκριματικά

18:42 10/5/2012 - Πηγή: AEK365

Σε μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ιταλίας, το Μπάρι, θα διεξαχθεί η 1η προκριματική φάση του ΕURO 2014. Όπως ενημέρωσε η Ιταλική Ομοσπονδία οι αγώνες που θα λάβουν χώρα το διάστημα 8-10 Ιουνίου θα γίνουν στην πόλη με το ξακουστό λιμάνι της Αδριατικής και το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Νότιας Ιταλίας μετά την Νάπολι. Το Μπάρι αριθμεί 330.000 κατοίκους, έχει αδερφοποιηθεί με την Κέρκυρα και την Πάτρα,

ενώ εκεί σπουδάζουν πολλοί Έλληνες φοιτητές. Εξάλλου είναι γνωστό για τα πολλά πανεπιστήμια που διαθέτει και τον πολιούχο της πόλης τον Άγιο Νικόλαο τον «Μυροβλύτη», του οποίου τα λείψανα φυλάσσονται στον ναό του Αγίου Στεφάνου. Άγιος Νικόλαος (Σαν Νικόλα) ονομάζεται και το στάδιο της πόλης, χωρητικότητας 60.000 θεατών, όπου αγωνίζεται η ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία για χρόνια έπαιξε στην 1η κατηγορία (Σέριε Α) της Ιταλίας και τώρα βρίσκεται στην 2η.
Ελλάδα, Ιταλία, Ελβετία και Μεγάλη Βρετανία θα αναμετρηθούν για τον 2ο όμιλο των προ-προκριματικών στο Παλαφλόριο του Μπάρι χωρητικότητας 4.500 θεατών. Εκεί διεξήχθησαν αγώνες του «Eurobasket 2011» και πολλές συναυλίες και εκδηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα