Στο «Carousel Of Memories» ο Ζαγοράκης

09:10 23/11/2011 - Πηγή: AEK365

Με τίτλο "Carousel of Memories" η UEFA, ενόψει του EURO 2012, ετοιμάζει αφιέρωμα στους 8 ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία σε διαφορετικές διοργανώσεις και ένας από τους 8 είναι και ο Θοδωρής Ζαγοράκης ο οποίος, ως αρχηγός, πανηγύρισε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πορτογαλία το 2004.

Το αφιέρωμα θα έχει 8 επεισόδια και θα μεταδοθεί από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν τα δικαιώματα μετάδοσης της τελικής φάσης. Στο

1ο επεισόδιο πρωταγωνιστής θα είναι ο Βίκτορ Πονέντελνικ ο οποίος στο EURO 1960 χάρισε στην ΕΣΣΔ, με δικό του γκολ, τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης στο 2-1 επί της Γιουγκοσλαβίας.

Στο δεύτερο επεισόδιο του αφιερώματος, πρωταγωνιστεί ο Άντζελο Ντομεγκίνι που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του EURO 1968 από την Ιταλία. Στο ίδιο αφιέρωμα υπάρχει αναφορά και στον Γερμανό Γκίντερ Νέτσερ που το 1972 οδήγησε την Γερμανία στην κατάκτηση του τροπαίου.

Το τέταρτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον νυν πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος το 1984 οδήγησε την Γαλλία στην κορυφή της Ευρώπης ενώ στο 5ο επεισόδιο πρωταγωνιστεί ο Ρουντ Γκούλιτ που με τις εμφανίσεις και τα γκολ του χάρισε στην Ολλανδία το EURO το 1988. Στο έκτο επεισόδιο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο Πήτερ Σμάιχελ με τον οποίο οι παίκτες της Δανίας από τις παραλίερς βρέθηκαν ξαφνικά στα γήπεδα της Σουηδίας και κατέκτησαν την κορυφή.

Στο 7ο επεισόδιο πρωταγωνιστεί ο Θοδωρής Ζαγοράκης με την κατάκτηση του EURO 2004 από την Εθνική Ελλάδος και στο τελευταίο επεισόδιο του αφιερώματος "Carousel Of Memories" πρωταγωνιστεί ο Τσάβι για την κατάκτηση του EURO 2008 με την Εθνική Ισπανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα