Στο CAS για Σουάρες η Ουρουγουάη

10:38 11/7/2014 - Πηγή: AEK365

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουρουγουάης δεν πρόκειται να μείνει απαθής αλλά θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού της Λωζάνης (CAS), για να προσπαθήσει να μειώσει την ποινή που επιβλήθηκε από τη FIFA στον Λουίς Σουάρες.

«Υπάρχει ένας δρόμος να διασχίσουμε και νομίζω ότι η κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί» δήλωσε στα ΜΜΕ ο δικηγόρος της Ομοσπονδίας (AUF), Αλεχάντρο Μπάλμπι.
Ο δικηγόρος είπε ακόμη ότι «εξεπλάγη» από την επιβεβαίωση της απόφασης

που εκδόθηκε σήμερα από τη FIFA και προειδοποίησε ότι ο δρόμος για την προσπάθεια μείωσης της ποινής οδηγεί πλέον στο CAS, «ένα ανεξάρτητο δικαστήριο στο οποίο έχουμε εναποθέσει πολλές ελπίδες».

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουρουγουάης θα ζητήσει άμεσα από την πειθαρχική επιτροπή της FIFA τους λόγους για την επικύρωση της ποινής του ποδοσφαιριστή και θα έχει 21 ημέρες για την προσφυγή στο CAS.
Σύμφωνα με τον Μπάλμπι «υπάρχει μια μακρά σειρά προσφυγών που είχαν αίσια κατάληξη» και γι΄ αυτό «είμαι πολύ σίγουρος ότι θα υπάρξει μείωση» όπως είπε. Ο Μπάλμπι γνωστοποίησε ότι μίλησε με τον Σουάρες και διαπίστωσε ότι είναι ήσυχος «αν και απογοητευμένος, γιατί ήλπιζε σε μείωση της ποινής».

Όσον αφορά στον κίνδυνο να τεθεί εν αμφιβόλω η μεταγραφή του Σουάρες στην Μπαρτσελόνα, ο Μπάλμπι απάντησε ότι αυτό δεν είναι δικό του πρόβλημα. Η FIFA επιβεβαίωσε σήμερα την τιμωρία για αποκλεισμό 9 αγώνων σε διεθνές επίπεδο καθώς και τον τετράμηνο αποκλεισμό του παίκτη από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα