Στην φυσική του θέση ο Φέντερερ!

12:00 2/3/2014 - Πηγή: AEK365

O Φέντερερ ξεκίνησε με το... αριστερό στον τελικό του τουρνουά του Ντουμπάι κι άπαντες περίμεναν ότι ο Ελβετός θα πραγματοποιήσει άλλη μια κακή εμφάνιση, σε σειρά αυτών της προηγούμενης χρονιάς.
Ωστόσο, ο Φέντερερ σοβαρεύτηκε κι ανέτρεψε την κατάσταση επικρατώντας με 2-1 σετ του Τόμας Μπέρντιχ και κατέκτησε για 6η φορά το τουρνουά του Ντουμπάι!

Αυτός ήταν ο 78ος τίτλος για τον Ελβετό και πρώτος μετά το Χάλε τον

Ιούνιο του 2013! Εχοντας αποκλείσει λοιπόν στα ημιτελικά τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Φέντερερ δεν θα μπορούσε να χάσει αυτόν τον τίτλο όπερ κι εγένετο.

Ετσι έφτασε στη νίκη παίρνοντας κι εκδίκηση για τον περσινό του αποκλεισμό τα ημιτελικά από τον Τσέχο τενίστα, φτάνοντας στην επικράτηση με 3-6, 6-4, 6-3 .

11 χρόνια μετά τον πρώτο του τίτλο στα Εμιράτα (2003), ο Φέντερερ απέδειξε ότι η φετινή χρονιά δεν θα έχει καμία σχέση με την κάκιστη περσινή, αρχίζοντας να εξαργυρώνει τη σκληρή δουλειά κατά τη διάρκεια της off-season τον περασμένο Δεκέμβρη.

Με τον 78ο τίτλο της καριέρας του, ο Φέντερερ στέκεται πλέον μόνος στην 3η θέση της λίστας με τους περισσότερους τίτλους όλων των εποχών, αφήνοντας στους 77 τον Τζον ΜακΕνρό ενώ είναι πίσω απ'τους Τζίμι Κόνορς (109) και Ιβάν Λεντλ (94).

Keywords
Τυχαία Θέματα