Στην φυλακή ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε

15:02 2/7/2012 - Πηγή: AEK365

Ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι ετών και τριών μηνών για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο στημένων αγώνων αλλά και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.3 εκατομμυρίων λιρών ενώ του απαγορεύτηκε να κατέχει οποιοδήποτε αξίωμα στην Φενέρμπαχτσε.
Ο Γιλντιρίμ θα περιμένει το αποτέλεσμα της έφεσης και δεν θα φυλακιστεί άμεσα καθώς έχει περάσει ένα διάστημα ως προφυλακισμένος. Στο άκουσμα της απόφασης ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε υποστήριζε πως

είναι αθώος και ζητούσε την απαλλαγή του από τις κατηγορίες.
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό η τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είχε απαλλάξει και τις 16 ομάδες που φέρονταν να είναι μπλεγμένες στο στήσιμο 22 παιχνιδιών λόγω έλλειψης επιβαρυντικών στοιχείων και τελικά η τιμωρία ήρθε από τα πολιτικά δικαστήρια. Συνολικά 93 άτομα από το χώρο του ποδοσφαίρου, διοικητικά στελέχη, προπονητές και ποδοσφαιριστές, ήταν μεταξύ των υπόπτων, ενώ οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν να φυλακιστούν οι 21 εξ αυτών.
Κάθειρξη τριών ετών και ενός μήνα επιβλήθηκε στο στέλεχος της διοίκησης της Φενέρμπαχτσε, Ιλχάν Εκσίογλου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος. Ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και τριών μηνών επιβλήθηκε στον Σερντάρ Ανταλί, πρώην διοικητικό στέλεχος της Μπεσίκτας, ενώ αθωώθηκε ο πρόεδρος της Τραμπζονσπόρ, Σεντρί Σενέρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα