Στην αντεπίθεση ο Ζίζεκ για τα γκουλάγκ

20:02 25/5/2013 - Πηγή: AEK365

Μετά την θύελλα που ξέσπασε για το σχόλιο του Σλαβόι Ζίζεκ για τα γκουλάγκ, ο Σλοβένος φιλόσοφος πέρασε στην αντεπίθεση και αφού παραδέχτηκε το σφάλμα του επεσήμανε πως το σχόλιο που έκανε ήταν σαρκαστικό.
Υπενθυμίζεται πως ο Ζίζεκ είχε πει πως όποιος δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα πρέπει να κλείσει εισιτήριο πρώτης θέσης για

τα γκουλάγκ.
Λίγες μέρες μετά σε συνέντευξη του στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ο Ζίζεκ τόνισε: «Παραδέχομαι το σφάλμα μου, αλλά το σχόλιο μου ήταν ξεκάθαρα σαρκαστικό. Τι θα μπορούσαν να πιστέψουν όσοι με άκουσαν; Ότι πραγματικά συμβούλευα το ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει γκουλάγκ;».

Αναφερόμενος δε στην κριτική που του ασκήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή το επίμαχο σχόλιό του, ο Σλοβένος φιλόσοφος κάνει λόγο για «ταύτιση της νεοπουριτανικής Αριστεράς με την παλιά συντηρητική Δεξιά» με αμοιβαία απώλεια της αίσθησης του χιούμορ.

Παράλληλα, σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη δημιουργήσει «μικρά γκουλάγκ για μετανάστες», κατηγορώντας μάλιστα την ΝΔ πως ανήκει στα άκρα της πολιτικής ζωής και προσθέτοντας πως ο νέος σταλινισμός είναι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα