«Στην ΑΕΚ δουλεύουμε για να βγουν παίκτες υψηλού επιπέδου»

15:37 14/11/2013 - Πηγή: AEK365

Η δουλειά που γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται στις Ακαδημίες έχουν έναν στόχο: να βγουν παίκτες υψηλού επιπέδου μέσα από τα σπλάχνα της ΑΕΚ. Το στίγμα της δουλειάς που γίνεται έδωσε στη σημερινή ενημέρωση για τις Ακαδημίες, ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών της ΑΕΚ, Μιχάλης Μητροτάσιος. Αναλυτικά είπε:
«Δουλεύουμε πάνω σε μια ενιαία αγωνιστική φιλοσοφία σε όλα τα τμήματα. Για παίκτες υψηλού επιπέδου. Όσο το δυνατόν περισσότεροι για την πρώτη ομάδα. Για να γίνει αυτό

θέλαμε εγκαταστάσεις, το τρίτο γήπεδο και όλα εκεί ανταποκρίνονται στην σύγχρονη προπόνηση που θέλουμε. Το σύστημα εκπαίδευσης προπονητών είναι επίσης σημαντικό. Οι καλοί παίκτες θέλουν καλό προπονητή. Κάθε μέρα κάνουμε δουλειά με τους παίκτες μας. Μετά είναι σημαντικό πως θα φέρουμε καλούς παίκτες. Το σύστημα ανίχνευσης παικτών. Με ένα σωστό τμήμα σκάουτινγκ να έρθουν. Μετά χρειαζόμαστε ένα ενιαίο σύστημα αξιολόγησης παικτών σε Αθήνα και περιφέρεια.
Καθημερινά από την Κ11 μέχρι και την Κ18 υπάρχει σύστημα εκπαίδευσης ενιαίο σε τρία επίπεδα. Ο προπονητής πρέπει να έχει παιδαγωγικό ρόλο. Ο προπονητής πρέπει να συμπεριφέρεται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτό.
Το πρόγραμμα μας αναλύεται σε 3 επίπεδα. Διδασκαλία παιδιών, εκπαίδευση τεχνική και τακτική και τρίτο μετά τα 15 τους να προπονηθούν σωστά σε επίπεδα καθοδήγησης. Από 17 ετών και μετά να είναι για την πρώτη ομάδα. Ολοι κάνουν καλές προπονήσεις, αλλά το θέμα είναι να έχουμε παίκτες για την πρώτη ομάδα. Σε λίγα χρόνια θα το πετύχουμε.
Θέλουμε δυναμική αγωνιστική τεχνική, τεχνική θέσεων, ταχύτητα ενέργειας, αγωνιστική ευφυΐα, διαπαιδαγώγηση παιδιών. Αυτοί είναι οι άξονες μας.
Με τον κ.Μπουρακί έχουμε το τεστ φυσικών ικανοτήτων, τον κλινικό έλεγχο και τον καταρτισμό ατομικών και ομαδικών προγραμμάτων με βάση τις ιδιαιτερότητες του κάθε παίκτη. Μπορεί να είναι 1,5 ώρα προπόνηση, πριν όμως γίνεται δουλειά αλλά και μετά. Δηλαδή μπορεί να μείνουν και 2,5 ώρες τα παιδιά στην προπόνηση.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων:
Κ15, Κ13, Κ11: στο πρωτάθλημα ΕΠΣΑ και σε τουρνουά χωρίς βαθμολογία και διαιτητές
Κ17: στο πρωτάθλημα ΕΠΣΑ και σε φιλικά
Κ18: YOUTH LEAGUE FOOTBALL GAMES IN ATHENS
Όλες οι ομάδες θα παίζουν και σε επιλεγμένα τουρνουά Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι
Έχουμε δει την συμπεριφορά γονέων που είναι πολύ καλή. Σε σχέση με πέρυσι. Φέτος δεν μιλά κανείς και στα Σπάτα θα είναι ακόμη καλύτερα για όλους μας.
Έχουμε 2-3 σκάουτερ στην Αθήνα, έχουμε και κάποιους στην Περιφέρεια. Αυτό θα απλωθεί με τον καιρό. Θέλουμε να μιλάμε ενιαία γλώσσα. Θα εκπαιδευτούν οι σκάουτερ, θα έχουμε πρωτόκολλο αξιολόγησης και όσοι προτείνονται θα έρχονται με βάση αυτά.
Την Κυριακή οι γεννημένοι το 1999 θα συμμετάσχουν σε παιχνίδι αξιολόγησης για να δούμε ποια παιδιά μπορούν. Τα ματς των μεγαλύτερων παιδιών βιντεοσκοπούνται για να έχουμε καλύτερη συνολικά εικόνα.
Θέλουμε να δημιουργήσουμε συνεργαζόμενους συλλόγους και δίκτυο Ακαδημιών AEK SOCCER SCHOOLS. Υπό την καθοδήγηση μας όλα αυτά. Είμαστε σε καλό δρόμο για αυτό. Πρέπει να γίνει πλαίσιο συνεργασίας με ποιότητα.
Δουλεύουμε πάνω σε ένα μείγμα από μοντέλα ευρωπαϊκά. Έχουμε θετικά ερεθίσματα από την Ευρώπη. Επιστέγασμα προσπάθειας ετών στην εκπαίδευση προπονητών.
Ακολουθούμε το σύστημα της πρώτης ομάδας με ευελιξία. Υπάρχουν δύο τάσεις για το θέμα των προπονητών και αν ανεβαίνουν κάθε χρόνο με το τμήμα τους. Εξειδίκευση ηλικίας και να ανεβαίνει μαζί με το τμήμα του. Από 16 και πάνω δουλεύουν ενιαία μαζί».

Keywords
Τυχαία Θέματα