Στη δίνη σκανδάλου ο Ζόρζε Μέντες

15:52 23/9/2014 - Πηγή: AEK365

Από ιδιοκτήτης νυχτερινού κλαμπ στο Πόρτο ο Ζόρζε Μέντες είναι πλέον ίσως ο ισχυρότερος άνθρωπος στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο Πορτογάλος είναι πίσω από τις μεγαλύτερες μεταγραφές των τελευταίων ετών και εκπροσωπεί τεράστια ονόματα του χώρου. Όπως φαίνεται όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Μέντες που βρίσκεται πλέον στη δίνη σκανδάλου που μπορεί να τον στοιχίσει ακριβά.

Όπως αποκαλύπτει ο "Guardian" o Μέντες μαζί με τον Πίτερ Κένιον παραβιάζοντας τους κανονισμούς της FIFA αγοράζουν δικαιώματα παικτών σε Ισπανία

και Πορτογαλία χρησιμοποιώντας εταιρίες εκτός Ευρώπης.

Συγκεκριμένα έγγραφα δείχνουν ότι ο Μέντες με τον Κένιον λειτουργούν ως σύμβουλοι αμερικάνικου fund που επενδύει 100εκατ. λίρες σε αγορά δικαιωμάτων παικτών. Αντίθετα σε όσα επιτάσσει η FIFA, ο Μέντες είναι και εκπρόσωπος αλλά και ιδιοκτήτης παικτών. Μάλιστα ο Πορτογάλος κατηγορείται επίσης πως "εκβιάζει" συλλόγους. Αποκαλύπτεται πως συγκεκριμένο fund ξεκαθάρισε στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας πως θα αγοράσει δικαιώματα παικτών της αν προχωρήσει άμεσα σε ανανέωση συμβολαίων των παικτών της που ανήκουν στο γραφείο του Μέντες.

Τα στοιχεία μιλούν λοιπόν για τη δημιουργία ολόκληρου συστήματος που αγοράζει παίκτες, πιέζει συλλόγους και επωφελείται με κάθε τρόπο. Όλα αυτά όταν ο Μέντες μόνο από τις μεταγραφές των Χάμες Ροντρίγκες, Ντι Μαρία και Μανγκαλά έβγαλε τεράστια ποσά.

Keywords
Τυχαία Θέματα