Στέλνουν φυλακή τον Μόρσι

20:45 27/7/2013 - Πηγή: AEK365

Στα πρόθυρα εμφυλίου βρίσκεται η Αίγυπτος με τον υπουργό Εσωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης να κάνει γνωστό πως ο Μοχάμεντ Μόρσι θα μεταφερθεί στη φυλακή Τορά στο Κάιρο, όπου βρίσκεται φυλακισμένος και ο Μουμπάρακ. Οι αρχές κατηγορούν τον Μόρσι για δολοφονίες, εμπρησμούς, καταστροφή εγγράφων και συνεργασία με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.
Την ίδια στιγμή η Αίγυπτος

μοιάζει με καζάνι που βράζει καθώς για τουλάχιστον 120 νεκρούς και 4000 τραυματίες κάνει λόγο η Μουσουλμανική Αδελφότητα μετά τις χθεσινές συγκρούσεις.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Mohamed Ibrahim, σε συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε πως θα διαλύσει τους συγκεντρωμένους οπαδούς του Μόρσι στις δυο θέσεις που συνηθίζουν να συγκεντρώνονται και πρόσθεσε πως η αστυνομία θα δράσει «βάσει του νόμου» και επιδιώκει να εξασφαλίσει πως θα υπάρξουν «όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες».
Τα σημεία στα οποία συνηθίζουν να συγκεντρώνονται οι οπαδοί του Μόρσι είναι ο χώρος γύρω από το τζαμί Al-Rabaa Adawiya , στο προάστιο Nasr, βόρεια του Καΐρου - είναι το κύριο σημείο συσπείρωσης τους - καθώς και τα προάστια του Πανεπιστημίου του Καΐρου, στην περιοχή της Γκίζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα