Στα «μαύρα» ντύθηκε η Νάπολι (ΦΩΤΟ)

20:56 27/6/2014 - Πηγή: AEK365

Χιλιάδες οπαδοί της Νάπολι βρέθηκαν σήμερα στην Σκάμπια για να αποχαιρετήσουν τον Τσίρο Επόζιτο, τον οπαδό της ομάδας που έπεσε νεκρός σε επεισόδια λίγο πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας κόντρα στη Φιορεντίνα στις 3 Μαΐου.
Ο Τσίρο Εσπόζιτο για 53 μέρες έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δεν τα κατάφερε και σήμερα έγινε η κηδεία του με τον ιερέα της τελετής να λέει το εξής: "Κανένα συναίσθημα που σχετίζεται με μίσος και εκδίκηση δεν πρέπει να φωλιάσει

στις καρδιές σας. Πάρτε στα γήπεδα τα κασκόλ και τις σημαίες των ομάδων που αγαπάτε, όχι λοστούς και μαχαίρια. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά πουθενά".
Αξίζει να σημειωθεί πως στη κηδεία βρέθηκαν οπαδοί και της Τζένοα, της Κατάνια, της Σιένα, της Λάτσιο, της Φιορεντίνα και της Μπορούσια Ντόρτμουντ ενώ το φέρετρο ήταν στολισμένο με κασκόλ και το μήνυμα "Για πάντα μαζί μας".
Η μητέρα του Τσίρο Εσπόζιτο δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς αλλά πριν είχε προλάβει να μιλήσει για τις προσευχές που έκανε ο γιος της για ειρήνη μεταξύ των οπαδών.
Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, σημείωσε πως η 3η Μαΐου είναι "η μέρα που πέθανε το ποδόσφαιρο" ενώ ο πρόεδρος της ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τζιοβάνι Μολαγό, είπε: "Σε αυτές τις 53 μέρες η μητέρα του Τσίρο δίδαξε σε ένα ολόκληρο έθνος το πώς οφείλει να συμπεριφέρεται. 60 εκατομμύρια άνθρωποι πήραν σε αυτό το διάστημα μαθήματα ζωής".

Keywords
Τυχαία Θέματα