Στα χαλάσματα της Οκλαχόμα ο Ομπάμα

16:33 27/5/2013 - Πηγή: AEK365

Το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω του ο φονικός ανεμοστρόβιλος στην Οκλαχόμα είδε με τα ίδια του τα μάτια ο Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος περπάτησε ανάμεσα στα χαλάσματα ενός εκ των σχολείων που κατέρρευσαν.
Στο συγκεκριμένο σχολείο στο προάστιο Μουρ της Οκλαχόμα έχασαν τη ζωή τους επτά παιδιά. Συνολικά 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και κατέρρευσαν περισσότερες από 1.200 κατοικίες.

Ο αμερικανός πρόεδρος μίλησε για ανεξήγητη καταστροφή. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεθούν κονδύλια για την ανοικοδόμηση της περιοχής. Προσέξτε όμως, χρειάζεται συνεχής εκπαίδευση και εξοπλισμός για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα είναι στη θέση τους. Δεν μπορούμε να αψηφούμε τέτοιες καταστροφές. Δεν μπορούμε απλά να περιμένουμε να γίνει το κακό. Με αυτόν τον τρόπο, εν μέρει, καταφέραμε να σώσουμε πολλές ζωές», δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα δίπλα στην ρεπουμπλικανή κυβερνήτη της Οκλαχόμα Μέρι Φάλιν.
Η οικονομική βοήθεια, που απαιτείται, εκτιμάται έως και 3,8 δισ. ευρώ, ποσό που θα πρέπει να εγκρίνει το Κονγκρέσο. Ο Ομπάμα συναντήθηκε με πυροσβέστες και εργαζόμενους στα σωστικά συνεργεία, ενώ βρέθηκε και με τα μέλη των οικογενειών μερικών εκ των θυμάτων του Μουρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα