Στα 109 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Coca-Cola Hellenic

09:56 21/8/2012 - Πηγή: AEK365

Μείωση της τάξεως του 25% στα 109 εκατ. ευρώ σημείωσαν στο πρώτο εξάμηνο του έτους τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca-Cola Hellenic (3Ε), σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη η ελληνική εταιρεία εμφιαλώσεως.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στο πρώτο εξάμηνο οι πρωτοβουλίες αύξησης των εσόδων αντιστάθμισαν πλήρως τις συνολικές αυξήσεις στο κόστος πρώτων υλών και τις υψηλότερες

λειτουργικές δαπάνες, σε ουδετερη συναλλαγματική βαση.

Ο συνδυασμός χαμηλότερου όγκου πωλήσεων και δυσμενών μεταβολών των νομισματικών ισοτιμιών λειτούργησε εις βάρος των συγκρίσιμων λειτουργικών κερδών. τα οποία μειώθηκαν κατά 57 εκατ. ευρώ.

Ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 2% (σε 1,011 δισ. ευρώ) και τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1% (σε 3,432 δισ. ευρώ), καθώς η εταιρεία αύξησε ή διατήρησε το μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των ανθρακούχων αναψυκτικών, στις περισσότερες από τις αγορές όπου δραστηριοποιείται, όπως σε Ιταλία, Ελβετία, Αυστρία, Πολωνία, Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Στις αναδυόμενες αγορές, ο όγκος πωλήσεων παρέμεινε αμετάβλητος, ενώ στις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές υποχώρησε κατά 5% και 4% αντίστοιχα.

Ο όγκος πωλήσεων στην κατηγορία των ανθρακούχων αναψυκτικών σημείωσε πτώση 1% ενώ οι πωλήσεις των ποτών ενέργειας κατέγραψαν αύξηση 5%. Ο όγκος πωλήσεων στην κατηγορία του έτοιμου προς κατανάλωση τσαγιού παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, ενώ στις κατηγορίες των χυμών και του εμφιαλωμένου νερού κατέγραψε μείωση 6%.

Οι πωλήσεις των προϊόντων με το σήμα Coca-Cola παρέμειναν αμετάβλητες, με την Coca-Cola να παρουσιάζει αύξηση κατά 1% και την Coca-Cola Zero κατά 9%.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, οι ελεύθερες ταμειακές ροές ανήλθαν σε 96 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία λέει ότι για την τριετία 2012-2014 σκοπεύει να επενδύσει 1,45 δισ. ευρώ σε σωρευτικές κεφαλαιουχικές δαπάνες, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές αναμένεται να κυμανθούν στα 1,45 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα