Σπύρος Σκούρας : Ο μεγάλος ευεργέτης που ξεχάστηκε από τους Έλληνες . . .

14:32 6/6/2013 - Πηγή: AEK365

Τα σημαντικά κείμενα Μνήμης και Γνώσης - που χαιρόμαστε να παρουσιάζουμε από αυτή τη θέση - προσφέρουν πολύτιμο υλικό για την ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ της νεότερης Ιστορίας του κόσμου.

Ο διαπρεπής ιστορικός Ηλίας Χρυσοχοϊδης - ερευνητής του StanfordUniversity- ανασύρει από την αφάνεια με ακριβή γεγονότα την ανεκτίμητη εθνική προσφορά του Σπύρου Σκούρα. Του διάσημου έλληνα. Του μεγάλου ευεργέτη της Ελλάδας !
Παγκόσμια προσωπικότητα.

Έγραψε Ιστορία όταν έγινε αρχηγός της θρυλικής Fox- της πανίσχυρης χολιγουντιανής βιομηχανίας - που ανέβαζε και κατέβαζε παγκόσμια είδωλα σε μια μέρα . . .
Που ήταν και το ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΠΛΟ πολιτικής προπαγάνδας στον κόσμο.

Ο Σπύρος Σκούρας - όσο κανένας άλλος - είχε άμεση πρόσβαση επί τριάντα χρόνια στο Λευκό Οίκο, από τον Ρούσβελτ έως τον Νίξον.
Αναμφισβήτητο προσωπικό ιστορικό του επίτευγμα, η άρση του βρετανικού ναυτικού αποκλεισμού της Ελλάδας το 1942, που άνοιξε το ΣΩΤΗΡΙΟ ανεφοδιασμό της χώρας σε τρόφιμα και φάρμακα στην καρδιά της Κατοχής.

Τουλάχιστον τότε ένας στους τρεις έλληνες σώθηκαν από την πείνα και τις επιδημίες.
Ο θερμός πατριωτισμός του όπως καταγράφεται από τα ίδια τα γεγονότα δεν είχε αρχή και τέλος. Ήταν ανεξάντλητος. Μια συνεχής προσφορά προς την αγαπημένη του πατρίδα που η επίσημη Αθήνα, αγνόησε και αγνοεί . . .

Η συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα