Σπίλμπεργκ και Ρέντφορντ κονταροχτυπήθηκαν για τα «Σταφύλια της Οργής»

23:37 12/7/2013 - Πηγή: AEK365

Εδώ και αρκετά χρόνια στο Χόλιγουντ δίνεται πραγματική μάχη για το ποιος θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το κλασικό μυθιστόρημα του Τζον Στέινμπεκ, «Τα Σταφύλια της Οργής».

Οι επικρατέστεροι ήταν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, οι οποίοι ήθελαν να δωσουν τη δική τους σκηνοθετική εκδοχή στο εμβληματικό αυτό έργο της αμερικανικής λογοτεχνίας.

Συγκεκριμένα, ο Σπίλμπεργκ με την Dreamworks ήθελαν να δημιουργήσουν μια ταινία, ενώ ο Ρέντφορντ μια μίνι σειρά για το Sundance.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, «νικητής» αυτής της μάχης αναδείχθηκε ο Σπίλμπεργκ, ο οποίος έκανε την καλύτερη προσφορά στην Steinbeck Εstate, η οποία έχει τα δικαιώματα των βιβλίων του Στάινμπεκ. Τώρα, αναμένουμε να δούμε πότε θα ξεκινήσει το εγχείρημα.

Το βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε το 1939 και κέρδισε το Βραβείο Πούλιτζερ, διηγείται την ιστορία μιας οικογένειας την εποχή του οικονομικού κραχ στην Αμερική του '30 που προσπαθεί να επιβιώσει. Το έργο έχει μεταφερθεί ξανά στον κινηματογράφο το 1940 σε σκηνοθεσία Τζον Φορντ και με πρωταγωνιστή τον Χένρι Φόντα σ' έναν από τους πιο εμβληματικούς ρόλους της καριέρας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα