Σπανός: Διδακτικός ο υποβιβασμός

12:28 15/3/2012 - Πηγή: AEK365

Το καλοκαίρι του 2008 ο Ατρόμητος υποβιβάστηκε στην Β' Εθνική ωστόσο επέστρεψε ένα χρόνο αργότερα με τον Γιώργο Σπανό να σημειώνει πως εκείνος ο υποβιβασμός ήταν διδακτικός για τις μετέπειτα επιτυχίες της ομάδας. Παράλληλα ο πρόεδρος του Ατρομήτου δεν έκρυψε την επιθυμία του για παραμονή τόσο του Γιώργου Δώνη όσο και του Κώστα Μήτρογλου, τον οποίο χαρακτήρισε "παρεξηγημένο παιδί" στην ομάδα και την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σπανός στο SENTRA FM

103.3
- Για την φετινή πορεία της ομάδας: "Είμαστε ευχαριστημένοι που είμαστε μέσα στους στόχους μας, δηλαδή να έχουμε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο είτε μέσω του πρωταθλήματος είτε μέσω του Κυπέλλου. Το πλάνο αποδίδει. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και αν συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος".
- Για τον υποβιβασμό της ομάδας και την ανάκαμψη της μετά από αυτόν: "Ο υποβιβασμός ήταν διδακτικός. Βλέπεις πράγματα που δεν έκανες σωστά. Ήταν ευεργετικός στην ομάδα. Όταν έχεις έναν προπονητή τρία χρόνια και ένα πολύ καλό υλικό είναι λογικό η προσπάθεια να αποδώσει καρπούς. Την προηγούμενη χρονιά μπορεί να μην πήγαμε καλά γιατί δεν είχαμε την αποτελεσματικότητα που είχαμε φέτος παρόλο που φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου. Φέτος η ομάδα λογικά θα είναι στα πλέι οφ. Στο Κύπελλο επιθυμούμε πάλι να βρεθούμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Όλος ο κόσμος είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η ομάδα κάνει μια πορεία που τους κάνει όλους υπερήφανους. Έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο από καινούριες δυνάμεις και θέλουμε να μην είμαστε μια φωτοβολίδα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη κάτι τέτοιο. Ο Ατρόμητος είναι το αλατοπίπερο του φετινού πρωταθλήματος. Αρχίζει μια σειρά παιχνιδιών Σάββατο-Τετάρτη-Κυριακή και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι".
- Για τους πολλούς ποδοσφαιριστές που "βγάζει" ο Ατρόμητος: "Ο Ατρόμητος έχει από τις καλύτερες ακαδημίες στην χώρα. Έχουμε και την τύχη να έχουμε έναν προπονητή που δουλεύει με τους νέους και αποδέχεται την φιλοσοφία μας. Επενδύουμε σε νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές".
- Για τους Μήτρογλου και Γιαννούλη: "Σίγουρα θέλουμε να τους κρατήσουμε αλλά επειδή είναι δανεικοί, δεν εξαρτάται από εμάς. Δεν ήταν επικίνδυνο το ρίσκο Μήτρογλου. Πιστεύω ήταν ένα παρεξηγημένο παιδί. Είναι άψογος επαγγελματίας και έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Κέρδος υπάρχει και από τις δυο πλευρές. Ελπίζουμε να τον έχουμε και του χρόνου αλλά δεν εξαρτάται από εμάς".
- Για την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο: "Έχουν πέσει πολύ τα εισιτήρια. Προτεραιότητα είναι η βιωσιμότητα του καθενός και το ποδόσφαιρο είναι σε δεύτερη μοίρα. Προσδοκούμε περισσότερη προσέλευση γιατί αξίζει αυτή η ομάδα. Δίνει μια ιδιαίτερη δυναμική στις ομάδες ο κόσμος τους".
- Για την πορεία στο Κύπελλο Ελλάδος: "Το Κύπελλο είναι μια πρόκληση. Εκτός από το γόητρο είναι και αναγκαιότητα γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα όποιος περάσει στον τελικό έχει εξασφαλισμένη την θέση στο Europa League".
- Για το αν θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον Δώνη και μετά το καλοκαίρι: "Η επιθυμία μας εί
Keywords
Τυχαία Θέματα