Σοβαρεύτηκε και είναι πάλι… ΑΕΚ

20:12 11/5/2012 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ των πλέι οφ, μπορεί να καυχιέται ότι είναι μια ανταγωνιστική ομάδα, με σοβαρότητα και πλάνο στον αγωνιστικό χώρο. Ξέρει τι θέλει και προσπαθεί να το πάρει καταθέτοντας ψυχή στο γήπεδο. Το έδειξε στην Τούμπα ακόμη και ας μην το «εξαργύρωσε» με νίκη, όπως τα κατάφερε απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση δείχνει μια πιο σοβαρή εικόνα αν και χρειάζεται να βελτιωθεί και άλλο και να παρουσιάζει καλύτερη απόδοση σε όλες τις γραμμές.

Και για να το πετύχει

αυτό η ΑΕΚ των πλέι οφ, μείωσε δραστικά τα λάθη της. Τα πολλά επιπόλαια λάθη των παικτών της, που είχαν φτάσει σε ασύλληπτους αριθμούς μέσα στο 2012. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου βελτίωσε τους αριθμούς της και ανάγκασε στα πλέι οφ οι αντίπαλοι της να κάνουν περισσότερα. Έτσι, ανέβασε την απόδοση της και έδειξε πιο ανταγωνιστικό σύνολο, έτοιμο να διεκδικήσει το «εισιτήριο» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και για να μιλήσουμε με την αλήθεια των αριθμών (βάσει των αριθμών που δίνει η στατιστική υπηρεσία που συνεργάζεται η Σούπερ Λίγκα), η ΑΕΚ την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ είχε 50 λάθη έναντι 52 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την δεύτερη είχε 49 έναντι 54 του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι και χθες στο ΟΑΚΑ είχε 53 έναντι 55 του Ατρομήτου. Και στα τρία ματς είχε λιγότερα λάθη από τους αντιπάλους της. Και αυτό λέει πολλά…

Για το φινάλε της κανονικής περιόδου, στο ματς της Θεσσαλονίκης με την Δόξα Δράμας η ΑΕΚ είχε 74 λάθη, με την γηπεδούχο ομάδα να φτάνει τα 40, ενώ στο ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο την Μεγάλη Τετάρτη είχε 44 με την ομάδα του Δώνη να έχει 38. Όσον αφορά τις δύο σερί γκέλες της εκτός έδρας στα Ιωάννινα είχε ίδια λάθη με τον ΠΑΣ και στην Κέρκυρα είχε ένα λιγότερο από την τοπική ομάδα που ισοφάρισε στις καθυστερήσεις.

Μάλιστα, στο ματς με τον Παναιτωλικό που είχε νικήσει με 1-0 η ΑΕΚ είχε δύο 57 λάθη, με τους Αγρινιώτες να μετρούν 59. Με λίγα λόγια η ΑΕΚ όταν μειώνει τα λάθη της και όταν αναγκάζει τον αντίπαλο με το πρέσινγκ και τα δυνατά μαρκαρίσματα να κάνει περισσότερα, έχει και περισσότερες πιθανότητες με σοβαρή εικόνα να κερδίζει. Και στα επόμενα ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και ΠΑΟΚΠΑΟ στο ΟΑΚΑ πρέπει να συνεχίσει στον… καλό δρόμο που μπήκε στα πλέι οφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα